Food

Recept: zo maak je een Split shotje met Licor 43

split-shotje

Een heerlijk Split-ijsje is een groot deel uit veel mensen hun jeugd. En dat is niet voor niets; nog steeds kunnen we er onwijs van genieten. Als jij ook zo houdt van Split-ijsjes, ga je dit shotje he-le-maal geweldig vinden!

Split-ijsjes

Je kent ze vast nog wel van vroeger: de welbekende Split-ijsjes. Het heerlijke water/roomijsje met sinaasappelsmaak, waar iedereen fan van is. Deze ijsjes zijn natuurlijk perfect voor de zomer, maar wat is dat nog meer? Een zomers drankje, natuurlijk! Wij hebben hét recept voor een Split shotje, met Licor 43.

Split shotje met Licor 43

Ja, je hoort het goed. Dit is gewoon onze twee favo dingen ooit, gecombineerd in één shotglaasje: Split-ijsjes en Licor 43. Overheerlijk! Dit shotje is dan ook hét drankje waarmee jij de show kan stelen op je volgende feestje. En misschien nog wel het beste van alles? Het is onwijs makkelijk om te maken!

Ingrediënten

Voor het maken van dit overheerlijke Split shotje, moet je de volgende ingrediënten in huis halen:

  • 135 ml sinaasappelsap, het liefst versgeperst
  • 100 ml slagroom die je nog moet opkloppen, dus géén kant-en-klare
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 40 ml Licor 43
  • IJsklontjes

Daarnaast zijn een cocktailshaker en shotglaasjes ook wel handig om in huis te hebben. 😉

Lees ook:
Recept: zo maak je een heerlijke Flügel Sangria deze zomer

Bereidingswijze

Het bereiden van het Split shotje is super makkelijk en kost helemaal niet veel tijd. Begin door de Licor 43 in de shaker te schenken. Doe hier vervolgens de sinaasappelsap doorheen, maar zorg ervoor dat er geen vruchtvlees in zit. Dit kun je eruit halen met een zeef. Daarna kun je de slagroom gaan opkloppen, maar het is niet de bedoeling dat het helemaal stijf wordt. Het moet een beetje luchtig blijven. Wanneer dit is gelukt, kun je een deel van de slagroom, samen met was ijsklontjes, in de shaker gieten. Nu is het tijd om goed te schudden! Schenk daarna het shotglaasje voor ongeveer drie kwart vol en vul de rest van je glas met de slagroom die nog over is. Nu kun je genieten van je overheerlijke Split shotje. Cheers!

Watch on YouTube

Bron: Sterk in de keuken