Fashion

Trend-alert! ‘Soft girl’ is dé grootste fashion trend van deze lente

soft-girl-grootste-fashion-trend-lente

De lente staat alweer om de hoek en dé trend van het seizoen wordt toch echt wel 'soft girl'. Wat dat precies inhoudt én hoe je zelf de soft girl aesthetic kan volgen leggen wij je uit!

Soft girl aesthetic

Eigenlijk zegt de naam het al, maar de soft girl aesthetic houdt eigenlijk gewoon rust in. Waar we vorig jaar volop bezig waren met color blocking, doen we dit jaar compleet het tegenovergestelde. We gaan voor de zachtere kleurtjes, witte kleding, lichte make-up en minimale accessoires. Ook zullen we weinig heftige printjes zien, maar maken we plaats voor rustige bloemenprintjes. Dus, hoe ziet zo’n zogenoemde ‘soft girl’ er nou precies uit?

Lichte make-up

Lichte make-up is essentieel voor de soft girl aesthetic. Alleen wat concealer, blush, wenkbrauwgel en mascara is al voldoende. Nog wat lippenbalsem en eventueel wat highlighter om de look af te maken en je bent helemaal ready voor de dag!

 

Zachte kleuren en veel wit

Ben jij helemaal fan van bold colours en is jouw kledingkast gevuld met kleurrijke items? Dan is deze trend misschien niet helemaal voor jou. Een soft girl draagt namelijk veel lichte kleurtjes, denk aan pastelroze, roomwit of lichtblauw. Daarnaast zijn ook bloemenprintjes onmisbaar in de kast van een soft girl. Crop tops in combinatie met baggy broeken zijn een goede optie, maar ook rokjes en leuke zomerjurken zijn een absolute must.

Lees ook:
Trend-alert! De ‘cub cut’ is dé nieuwe haarstijl voor deze lente

Accessoires

Maak je look af met een paar leuke, minimale accessoires. Ga voor mooie, gouden oorbelletjes of wat leuke clipjes voor in je haar. Probeer weg te blijven van chunky sieraden of simpelweg te veel willen dragen. Bij deze aesthetic zijn de kleine details onwijs belangrijk. Ze maken je look af en zorgen ervoor dat je er onwijs put together uitziet! Onthoud: less is more.

Een klein beetje edgy

Goed, de soft girl ziet er dus verzorg, put together en clean uit. Het klinkt heel erg hetzelfde als cottagecore, maar dat is het zeker niet. Ze heeft namelijk ook een scherp randje. Het is een soort mix van de Bratz poppen, early 2000’s popsterren en de welbekende Japanse Kawaii-aesthetic. Je kan een roze truitje met een wit tennisrokje dragen en ervoor kiezen de look af te maken met chunky schoenen. Amazing!

Beeld: pinterest

Must reads 👀