Fashion

Trend-alert: dit zijn de sneaker trends van de herfst 2023

sneaker-trends-herfst

De herfst is nu echt begonnen en hoewel de trends het hele jaar door veranderen, zullen sneakers nooit uit het modebeeld verdwijnen. Dit zijn de sneaker trends van de herfst van 2023!

1. De chunky sneakers

Grote kans dat jij al een paar leuke chunky sneakers in je kast hebt liggen. Misschien heb je ze afgelopen zomer even links laten liggen; dan passen wat subtielere sneakers namelijk net iets meer bij het seizoen. Maar voor dit najaar kun je de chunky sneakers weer afstoffen hoor! Dit wordt namelijk een van de grootste sneaker trends van de herfst en wij vinden het helemaal geweldig. Wat staat er nu leuker onder je baggy jeans of cargo pants dan een paar chunky sneakers?

2. Retro sneakers

Vintage kleding is de laatste tijd steeds populairder geworden en we snappen wel waarom. En hoe maak je een vintage look nu beter af dan met een leuk paar retro sneakers? Deze stijl gaan we dit najaar ook overal zien. De meest creatieve looks worden uit de kast gehaald en wij kunnen niet wachten om de geweldige combinaties op straat te zien!

3. Vans sneaker

Om nog even in het vintage-thema te blijven: de Vans Old Skool sneakers gaan voorlopig nog nergens naartoe. De echte sneakerheads onder ons hebben dit paar ongetwijfeld al in de kast staan. Dit klassieke model is namelijk al jarenlang één van het meest populaire sneaker-model en zien we nog altijd regelmatig voorbij komen. Ook komende herfst gaan deze sneakers dus nog nergens naartoe; het is wederom één van de grootste trends.

4. New Balance 550 sneaker

Nog zo’n model dat de meeste mensen al wel in de kast heeft staan: de New Balance 550 sneaker. Dit populaire model is al jarenlang onmisbaar in het straatbeeld van sneakers en dat is niet voor niks. Ze zijn trendy en lekker makkelijk te combineren. Oftewel, alles wat we zoeken in een goed paar sneakers!

5. Sokschoenen

Nog niet al te lang geleden werd de hele modewereld op zijn kop gegooid toen de sokschoenen in opmars kwamen. Inmiddels is de hype er omheen al een tijdje afgenomen, maar dat zal niet lang zo blijven. Dit najaar komen de sokschoenen namelijk weer terug! Bij deze trend is het wel tricky dat kwaliteit enorm belangrijk is. Haal daarom wel de sokschoenen van een goed merk, anders is de stof waarschijnlijk niet dik genoeg. Je wilt natuurlijk niet met koude voeten buiten komen te staan.

6. De sportieve sneakers

Met een sportief paar sneakers is natuurlijk nooit wat mis. De sportieve sneakers zien we al een tijdje voorbijkomen en de leukste outfits worden ermee gecreëerd. Deze stijl is perfect wanneer je voor de sportieve look wilt gaan, maar ook onder een casual baggy jeans staan ze geweldig. Het is nét even wat anders dan de “basic” witte sneakers die iedereen in de kast heeft, maar nog niet zó heftig dat het buiten je comfortzone ligt. De perfecte tussenweg! Onze favoriet van het najaar? Dat zijn toch echt de Asics Gel-Venture 6’s.