Lifestyle

Science says: slapen met sokken zorgt voor een betere nachtrust

sokken-in-bed

De één houdt ervan, de ander heeft een hekel aan het gevoel: slapen met je sokken aan. Maar wat is nou beter voor je? Uit onderzoek blijkt dus dat slapen met sokken aan zorgt voor een betere nachtrust! Wij leggen het je uit.

Slapen met sokken

Het is een geheel persoonlijke keuze. De koukleumen onder ons zullen hiervan houden. Het is de perfecte oplossing tegen koude voeten! Maar mensen die hier geen last van hebben, vinden het vaak vies en onhygiënisch. Dus wat is nou hét antwoord? Uit onderzoek blijkt dat slapen met sokken aan, voor een betere nachtrust zorgt!

Onderzoek

In 2018 is er onderzoek gedaan naar slapen met sokken aan. Voor dit onderzoek werd er gekeken naar mensen die met hun sokken aan sliepen. Daarnaast hielden ze in de gaten wat dit precies deed voor hun nachtrust. En wat bleek? De mensen die met hun sokken aan sliepen, vielen een stuk sneller in slaap én sliepen beter door! Een lekker paar zachte sokken zou dus wel eens dé oplossing kunnen zijn.

Lees ook:
Aha! Hierdoor slapen vrouwen vaak slechter tijdens de menstruatie!

Andere oplossingen

Kan jij nou niet goed slapen, maar wil je ook absoluut geen sokken in bed dragen? Dan zijn er natuurlijk genoeg andere oplossingen die je zou kunnen proberen. Uit een onderzoek dat in 2020 gedaan werd, blijkt dat een (voeten)bad nemen voor het slapengaan je nachtrust zou bevorderen. Vooral in de winter zou dit lekker warme badje zorgen voor een betere nachtrust.

Beeld: Pinterest