Lifestyle

Alles wat je wil weten over de slaaptrend ‘brown noise’ die onwijs populair is op TikTok

slaaptrend-brown-noise

TikTok is tegenwoordig meer dan alleen een app voor vermaak en uren scrollen. Het populaire platform staat namelijk vol met video’s waar we echt iets van kunnen leren. De zoekterm ‘TikTok hacks’ of ‘Life hacks’ brengt je al heel ver met je algemene kennis. Zo gaat er een nieuwe TikTok hack in de ronde, die iedereen geprobeerd moet hebben. We hebben het over de slaaptrend ‘brown noise’. We vertellen je alles wat je moet weten over deze slaaptrend. 

‘Brown noise’ is de slaaptrend die jou gaat helpen honderden schaapjes te tellen

1 schaapje, 2 schaapjes, 3 schaapjes… *gesnurk*

Wat is brown noise?

White noise, is een begrip dat je misschien al eens gehoord hebt. Maar wist jij dat er ook pink en brown noises bestaan? Nee, wij ook niet. Wij leggen je uit wat het precies is. Wanneer we het hebben over de verschillende noises hebben we het over verschillen in geluidsfrequentie. Geluiden bestaan uit geluidsgolven en trillingen van die geluidsgolven resulteren in een hoger of lager geluid. De geluidsfrequentie gaat dus over de snelheid waarmee een geluidsgolf trilt. Kenmerkend aan brown noise is de lage geluidsfrequentie, een diep geluid dus. De diepe bastonen worden door luisteraars omschreven als onderwater geluiden. Je hoort alles wel, maar het klinkt net alsof er een grote golf over je heen spoelt. Anderen vergelijken de ervaringen met het geluid van een sterke wind. Het klinkt bijzonder, maar het blijkt te werken.

Lees ook:
Good to know! Dit is waarom je lastig slaapt zonder deken, zelfs als het warm is

Slaaptrend

Op TikTok wordt brown noise bestempeld als dé nieuwe slaaptrend, omdat het geluid je helpt om rustig in slaap te vallen. Voor ons nieuwe info, maar voor slaapexperts niet. Zij zeggen namelijk dat brown noise alle frequenties en geluiden van elke octaaf bevat en het je daarom helpt om je gedachten los te kunnen laten en lekker in slaap te vallen. Het luisteren van dit geluid kan goed werken wanneer je lekker diep in slaap wilt vallen, maar kan ook helpen tijdens het werken of studeren. Brown noise neutraliseert omgevingsgeluiden waardoor jij je volledig op je werk of schoolwerk kan focussen. Iemand ook al klaar voor een middagdutje? Of kiezen jullie voor een hele productieve werk- of leersessie?

Beeld: pinterest