Lifestyle

Zoveel uur slaap heeft jouw hond eigenlijk nodig

slaap-hond

Het heerlijke luie leventje van een hond zou iedereen wel willen hebben. ‘s Avonds in de mand en overdag ook nog lekker dutjes kunnen doen. Maar krijgt jouw hond eigenlijk wel genoeg rust? Dit is hoeveel slaap jouw hond eigenlijk nodig heeft!

Héél veel slaap

Honden zijn drukke beestjes en hebben nu eenmaal veel slaap nodig. Er zijn verschillende factoren om te bepalen hoeveel slaap jouw hond nodig heeft. Het ligt aan leeftijd, gezondheid en de leefstijl van jouw trouwe viervoeter. Wel is het overduidelijk dat onze furry friends véél meer slaap nodig hebben dan wij!

Voor puppy’s is dat zo’n elf uur per dag gemiddeld, lang snoozen dus! Helaas voor de baasjes slapen jonge pups niet de hele nacht door en zullen ze ‘s nachts nog veel actief zijn. In het begin slapen zij dus meer overdag dan ‘s avonds. Bij volwassen honden kan het heel erg verschillen, daar zit het gemiddelde tussen de 8 en 13,5 uur slaap per dag!

Lees ook:
Dit zijn 3 redenen waarom jij je hond mee moet nemen naar je werk

Betere nachtrust

Slaapt jouw hond een stuk minder dan het bovenstaande gemiddelde? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw lieve huisdiertje een betere nachtrust te geven! Om te beginnen is het goed om overdag genoeg activiteiten te doen met je hond. Ga minstens drie tot vier keer met hem of haar naar buiten, voor vijf tot tien minuten. Hoe langer je hond aan het spelen of rennen is buiten, hoe eerder hij naar z’n mandje wil.

Routine voor je hond

Daarnaast is het goed om, net zoals voor jezelf, een duidelijke routine te creëren. Probeer aan je hond duidelijk te maken wanneer het tijd is om te gaan slapen. Zorg dat de ruimte dan ook donker en comfortabel is, zo bevorder je zijn of haar nachtrust. Als laatste, hoe het gezellig het ook is, het is beter om niet samen met je hond te slapen. Hij of zij wordt sneller wakker wanneer jullie samen op de bank of in bed liggen. Door je hond alleen te laten slapen in een andere kamer is de kans groter dat hij of zij in een diepere slaap terecht komt en dus een beter is uitgerust!

Beeld: pinterest