Beauty

Sinaasappelsap is dé beste manier om je nagellak te verwijderen

sinaasappelsap-nagellak-verwijderen

Loop je nu al een tijdje met afgebladderde nagels rond? En is het nu echt tijd om het eraf te halen? Net nu je precies geen flesje nagellak remover in huis hebt, maar geen zorgen! Tegenwoordig kan je namelijk zelfs sinaasappelsap gebruiken om je nagellak te verwijderen.

Nagellak verwijderen

Ben je de kleur van je nagels alweer zat of begint alles af te brokkelen? Je wil dan natuurlijk zo snel mogelijk je lakje eraf te halen. Alleen is het dan wel heel vervelend als je geen nagellak in huis hebt, maar geen zorgen! Tegenwoordig zijn er verschillende alternatieven om te gebruiken, die ook nog eens veel minder chemicaliën bevatten. Het sterke spul kan toch best wel wat schade aanrichten, want je huid kan er namelijk flink geïrriteerd door raken.

Sinaasappelsap

Waarschijnlijk zagen veel mensen dit niet aankomen, maar sinaasappelsap is toch echt de beste manier om je nagellak te verwijderen. In de meeste gevallen hebben mensen dit ook nog eens in de koelkast staan. Een gemakkelijk en gezond alternatief, waar je huid niet van gaat uitdrogen. De combinatie van sinaasappelsap en witte azijn is de perfecte life hack om je lakje te verwijderen. Gebruik hierbij een wattenschijfje of staafje en doop het in het sap. Druk dit ongeveer 10 seconden lang op je nagel, zodat deze zacht wordt. Door het zuur van het sap en de witte azijn ontstaat er namelijk een zacht mengsel, waardoor je nagellak vanzelf loslaat.

Lees ook:
Trend-alert! Dít zijn de nagellaktrends voor de lente van 2023

Alternatieven nagellak remover

Ben je nu toch niet helemaal enthousiast over sinaasappelsap? Dan zijn er natuurlijk nog veel andere alternatieven voor aceton. Je kan namelijk ook gebruik maken van ander vers fruit, vooral een citroen werkt hier heel goed voor. Voor dit alternatief gebruik je ook een wattenschijfje of staafje en doop je het in een bakje met citroensap. Zorg er wel voor dat je geen open wondje hebt op je vingers, dat kan dit namelijk heel erg prikken! Nog een goed alternatief is ontsmettingsalcohol, ook in dit product zitten veel minder chemicaliën. Dus als je voortaan geen aceton in huis hebt hoef je dus niet helemaal te stressen, want met deze alternatieven kom je een heel eind!

Beeld: Pinterest