Vandaag is World Cocktail Day – en dit zijn 5 simpele cocktails die je kunt maken

World Cocktail Day komt eraan, en op die dag kun je natuurlijk maak één ding doen: cocktails drinken! Zo'n heerlijk drankje slaan we natuurlijk nooit af, maar hij is nog tien keer lekkerder als we hem ook nog eens zelf gemaakt hebben. Daarom hebben we in dit artikel vijf recepten voor simpele, maar bijzondere cocktails onder elkaar gezet!
Vijf simpele cocktail recepten
Warme lentedagen vragen natuurlijk om zwemmen, de barbecue aanknallen en natuurlijk lekker buiten zitten met je girls onder het genot van een stokbroodje dip en een drankje. En wat klinkt er op zo’n hete middag nu beter dan een verkoelende cocktail? Niets, als je het ons vraagt tenminste! En vandaag is de dag dat je nóg een excuus hebt om zo’n fruitige heerlijkheid te nuttigen. Het is namelijk World Cocktail Day – en dat moet gevierd worden. Daarom hebben we hier vijf recepten voor bijzondere, maar simpele cocktails voor je op een rijtje gezet!
1. Mango Bellini
Als het feest is (en dat is het sowieso met lekker weer) mag de champagne natuurlijk niet ontbreken, en ook mango is een absolute must voor een warme zomermiddag in de tuin. Voor deze cocktail heb je alleen mangopuree, een fles champie en wat mango- of passievruchtlikeur nodig. Doe 50 ml puree in een glas, doe er een scheutje van de gekozen likeur bij en top af met champagne. Gebruik een blaadje munt of een stukje verse mango als garnering, en je bent klaar om te genieten. Ook prima te maken met een andere fruitsoort als je geen fan bent van mango trouwens – maar dat kunnen we ons bijna niet voorstellen.
2. Solero Cocktail
Ijs + alcohol = hét perfecte recept voor een verkoelende cocktail. Dit drankje is écht heel simpel, en nog leuker: je kunt hem ook als een virgin cocktail maken. Je kleine zusje kan dus gewoon meegenieten met jullie borrel! Je hebt voor vier cocktails, naast natuurlijk vier Solero ijsjes, 300 gram perziken op siroop, 330 ml limoen frisdrank, 100 ml normale rum, 100 ml kokosrum en een verse perzik nodig. Doe de frisdrank, beide soorten rum en de perziken op siroop in een blender. Snijd daarna de bovenkant van elk ijsje in reepjes tot je het stokje voelt, en doe dit bij de rest van de ingrediënten. Blend alles goed door elkaar, giet in een glas en garneer met het stokje waar nog wat ijs aan zit, en een blaadje munt. Voor je zusje kun je sinaasappelsap of perziksap gebruiken in plaats van rum. Cheers!
3. Limoncello Cava Sangria
Sangria slaan we nooit af, en deze al helemaal niet. De Limoncello Cava Sangria heeft een frisse smaak en is perfect voor dorstig weer. Natuurlijk moet je niet direct de hele karaf kantelen, maar je snapt wat we bedoelen ;). Maar hoe maak je dit lekkere drankje? Voor een karaf Limoncello Cava Sangria heb je 750 ml cava, 375 ml Limoncello, 300 gram diepvries aardbeien, 200 ml ananassap, 200 ml sinaasappelsap, 150 gram diepvries ananas, munt, citroen en ijsblokjes nodig. Pop als eerst de kurk van de champagne of cava, en giet dit in de karaf. Doe hier al het bevroren fruit en schijfjes citroen bij en top af met sinaasappelsap, ananassap en Limoncello. Vul de karaf daarna met ijsblokjes, zodat je drankje lekker koel blijft. Tip: gebruik hiervoor plastic ijsblokjes, dan wordt je drankje niet waterig!
4. Strawberry Mojito
Deze klassieker kan niet ontbreken van het lijstje, maar we hebben hem wel iets anders gemaakt dan dat je gewend bent – namelijk met aardbeien! Dit geeft een extra fruitig tintje aan de heerlijke cocktail, en is perfect voor de zomer. Maak eerst zelf suikerwater. Dit is erg simpel: gewoon water met suiker erin aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. Laat het water hierna afkoelen, en stamp ondertussen drie verse aardbeien en wat blaadjes munt tot moes. Doe dit beide in een glas. Daarna kan er 60 ml witte rum en 20 ml suikersiroop bij, en moet je alles goed door elkaar mengen. Top af met crushed ice en bruiswater, en je hebt dé meest zomerse cocktail. Dit is het recept voor één glas – maar meer kan natuurlijk altijd!
5. Tinto de Verano
Wil je écht die Spaanse vibes je Nederlandse tuin in krijgen? Laat die sangria dan even voor wat het is. In Spanje drinken ze namelijk stiekem iets anders véél liever dan sangria, namelijk Tinto de Verano. En het beste? Dit is letterlijk een van de simpelste cocktail recepten ooit. Voor één karaf Tinto de Verano heb je een fles rode wijn en een fles bruisende citroen frisdrank nodig, zoals 7up, Sprite of Bitter Lemon. Vul de helft van de karaf met rode wijn, en de andere helft met de bruisende frisdrank. Doe er wat schijfjes citroen in, voeg eventueel wat ijsblokjes toe en je Spaanse fiesta kan beginnen!
Bron: Sterk In De Keuken