Love

7 signalen dat je jouw ware liefde nog niet hebt gevonden

signalen-ware-liefde

Ben je aan het daten met iemand, maar ben je er niet helemaal zeker van of dit relatiemateriaal is? Dit zijn de 7 signalen dat jij jouw ware liefde nog niet hebt gevonden!

1. Niet serieus

Een van de eerste signalen dat jij jouw ware liefde nog niet hebt gevonden is dat wanneer je al een tijdje met iemand aan het daten bent, er altijd de twijfel is of je nu serieus bezig bent met elkaar, of dat het alleen voor de gezelligheid is. Heb jij het gevoel dat je date-partner dit gesprek afhoudt en geen naam wil geven aan jullie relatie? Dan is dit al red flag nummer één. Dit is een van de duidelijkste signalen dat jij nog niet de ware hebt gevonden.

Waarschijnlijk is deze persoon nog niet klaar voor een serieuze relatie, terwijl jij dat wel bent. Het kan zijn dat je partner bindingsangst heeft of simpelweg nog single wil blijven. Natuurlijk is er niks mis mee om single te blijven, maar het is niet de bedoeling dat hij of zij jouw tijd verdoet. Dat betekent niet dat jullie geen match zijn, misschien op een later moment, maar voor nu is het tijd om deze persoon los te laten. Genoeg vissen in de zee!

2. Angst om alleen te zijn

Ben je al een tijdje samen met je vriend of vriendin, maar twijfel je heel erg of dit wel de ware is? Ga dan eens goed nadenken over jullie afgelopen tijd samen. Vind je hem of haar nog wel écht leuk of ben je stiekem bang om weer alleen te zijn? Het is een veel voorkomend probleem in relaties. Vaak blijven stellen bij elkaar, omdat ze beide bang zijn voor verandering.

Het kan ook heel erg spannend zijn om aan iets nieuws te beginnen of om je vertrouwde persoon te verlaten. Toch is het beter om gelukkig single door het leven te gaan, dan met deel uit te maken van een ongelukkig koppel.

3. Geen fysieke aantrekkingskracht

Dit is een van signalen die héél duidelijk kan aangeven of je wel of niet de ware hebt gevonden. Fysieke aantrekkingskracht is een heel belangrijk onderdeel in een relatie. Merk je dat je niet zo graag met meer met je partner wil knuffelen of zoenen? Dan kan het zomaar zijn dat dit niet the one is voor jou! Wanneer je het zelfs vervelend begint te vinden als hij of zij je aanraakt, dan is het meer dan tijd om het uit te maken.

Voordat je een overhaaste beslissing maakt, is het een goed idee om hier een gesprek over te voeren. Het kan namelijk ook met onzekerheden te maken hebben of met dingen die in het verleden zijn gebeurd. Kom je er tijdens het gesprek achter dat er geen diepere reden achter zit? Dan is het beter om op zoek te gaan naar iemand waar je wél de lakens mee wil delen!

4. Knipperlichtrelatie

Koppels die vast zitten in de vicieuze cirkel van hartverscheurende break-ups en spicy make-ups, denken misschien dat het prima gaat, maar dit is alles behalve de waarheid. Het kan heel gepassioneerd en fijn voelen om het dan weer goed te maken, om er dan achter te komen dat je niet zonder elkaar kunt. Toch is dit niet helemaal hoe het werkt. Mensen met een knipperlicht relatie of veel ruzies, zijn vaak niet zo gelukkig als dat ze zelf denken.

Elke keer als je het weer uitmaakt, verslapt de band tussen jou en je partner. Kom je dan vervolgens weer bij elkaar? Dan zal je merken dat de make-up session steeds minder gepassioneerd wordt. Er zal ooit een moment komen dat jij of de ander niet meer terugkomt op de break-up. Neem daarom het heft in eigen handen!

5. Zeggen nooit ‘sorry’

Het kan heel irritant zijn wanneer je iemand aan het daten bent en diegene kan niet zijn of haar eigen fouten erkennen. Wijs jij je partner op een fout, maar kan je lover alleen maar boos reageren of wuift hij het probleem een beetje weg. Dan kan dit betekenen dat hij of zij geen rekening houdt met jouw gevoelens.

Jammer genoeg zijn er veel mensen die een té groot ego hebben en nooit ‘sorry’ zullen zeggen voor hun fouten. Dit is niet iemand waar mee jij heel je leven mee samen wil zijn, believe us!

6. Liever alleen

Als je op het punt bent gekomen, dat je liever alleen bent, dan samen met je partner. Girl, then it’s over! Dit is een van de grotere signalen dat jij de ware nog niet hebt gevonden. Iedereen heeft wat me-time nodig, of je nu single bent of in een relatie zit. Dit is hartstikke gezond! Er is niks mis mee dat jij een avondje thuis op de bank een serie wil bingen. Maar kijk je er elke keer tegen op om weer samen met je lover te zijn? Dat is wat minder gezond.

Op het moment dat jij beseft dat je contact zo veel mogelijk aan het ontwijken bent, is het tijd om er een punt achter te zetten. Na de break-up zal jij je direct vrijer voelen en heel erg opgelucht!

7. Kost veel energie

Mensen met een optimistisch karakter en een hele positieve mindset kunnen heel veel goede energie geven aan de mensen om zich heen. Zulke personen verdienen mensen in hun leven die dezelfde fijne energie terug kunnen geven. Als je vast zit in een relatie met iemand die heel negatief is en alleen maar aan het zeuren is, kan dit heel energie zuigend zijn!

We kunnen ons voorstellen dat het heel vervelend is om de hele tijd aan een dood paard te trekken. Wil jij leuke dingen doen en avonturen beleven, terwijl je partner liever mokkend op de bank zit? Dan is diegene het absoluut niet waard! Ga op zoek naar iemand die op hetzelfde level zit als jij en ga de wereld ontdekken!

Beeld: The Vow