Lifestyle

Besties or coworkers? 10 signalen dat je collega ook je beste vriendin is

besties-of-collegas

Werken is niet altijd leuk, maar vaak wel een stuk leuker wanneer je samen met die ene collega op de planning staat! Maar is dat dan nog steeds je collega? Of is het eigenlijk al je allerbeste vriendin? Die lijn tussen collega en beste vriendin is een vage, dus hebben wij hier tien signalen op een rijtje gezet die bewijzen dat jouw collega meer is dan alleen die werkvriendin!

De lijn tussen collega en beste vriendin

Waar velen werk en privé zo veel mogelijk gescheiden proberen te houden, zijn er ook een aantal van ons die zo goed klikken met onze favo collega, dat we eigenlijk ook in onze vrije tijd nog met ze proberen af te spreken – maar waar ligt precies die grens tussen collega en beste vriendin? Wat begint als collega’s, kan soms uitgroeien tot een hele sterke vriendschap. Klinkt dit herkenbaar? Wij hebben hier een aantal signalen op een rijtje gezet die er op wijzen dat jouw favo collega ook gewoon je bestie is!

1. Als je ziet dat jullie samen op de planning staan word je heel blij

Soms ga je met tegenzin naar je werk, maar wanneer je ziet dat je samen met die ene collega ingepland bent, word je gelijk heel erg blij. De uren vliegen voorbij als jullie samen aan het werk zijn, dus een middag werken is absoluut geen straf. Tegenovergesteld werkt het ook – zie je dat je de hele week niet samen met die collega ingeroosterd bent? Dan kijk je meteen op tegen alle shifts!

2. Met één blik begrijpen jullie elkaar al

Tijdens werktijd hebben jullie regelmatig oogcontact. Als er voor in het restaurant een klant zit die heel erg vervelend is, hoeven jullie alleen maar naar elkaar te kijken en jullie weten het al. Dit kan soms voor grappige momenten zorgen. Of als die ene vervelende collega weer eens iets stoms zegt. Eén keer oogcontact en het is duidelijk. Is dat telekinese, of échte vriendschap?

3. Ook buiten werktijd spreken jullie met elkaar af

Collega’s kun je echt als vrienden gaan zien wanneer jullie buiten werktijd afspreken om elkaar te zien. Een keertje lunchen, een middagje shoppen of een avondje naar de bioscoop: als dit dingen zijn die je met je collega doet, dan kun je haar gerust bestie noemen!

4. Jullie blijven altijd samen naborrelen

Als jullie eindelijk klaar zijn met werken, blijven jullie altijd nog even naborrelen. Als die ene vriendin er niet is, dan ben je vaak al snel thuis na werktijd. Maar zijn jullie tegelijk klaar? Dan kan het soms nog weleens een latertje worden. Gezellig!

5. Jullie kennen elkaars vrienden en familie

Een ander bewijs van jullie vriendschap, is jullie kennis over elkaars dierbaren. Heb jij al haar vrienden ontmoet, en weet je précies hoe haar oudere broer heet? Vrij duidelijk dat jullie dan échte vriendinnen zijn!

6. Jullie nemen elkaars shifts over als het nodig is

Het liefst staan jullie altijd samen op de planning, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Wanneer een van jullie moet werken, maar er echt iets belangrijks tussen is gekomen, dan neemt de ander gelukkig met liefde de shift over. Pfiew, gelukkig! Je weet dat je altijd bij die ene werkvriendin terechtkunt als het nodig is, en dat is heel erg fijn.

7. Tijdens werk hebben jullie inside jokes

Af en toe kunnen jullie samen niet meer bijkomen van het lachen, terwijl er verder niemand anders is die begrijpt wat er nu zo grappig is. Inside jokes, noemen jullie het ook wel. Soms tot ergernis van andere collega’s. Ach, gelukkig hebben jullie wél de grootste lol samen.

8. Jullie vertrouwen blindelings op elkaars meningen en adviezen

Heb je een moeilijke kwestie waar je wel wat advies bij kunt gebruiken? Dan denk je er niet tweemaal over, maar vraag je het meteen aan die ene collega! Wat voor een advies er dan ook maar gegeven wordt, je zult het blindelings vertrouwen! Wat schreeuwt er meer ‘besties’ dan dat?

9. Jullie weten précies wie elkaars crush is op het moment

Op werk hebben jullie het ook zeker niet alleen maar over werk gerelateerde kwesties, maar ook over intiemere onderwerpen zoals de liefde. Jij weet dan ook précies op wie zij op het moment aan het crushen is, en andersom ook. Jullie hebben het namelijk maar al te vaak over that special someone met elkaar… Goals!

10. Wanneer een van jullie ziek thuis is, voelt werken niet hetzelfde

Is een van jullie afwezig door een vervelend griepje? Dan voelt werken meteen helemaal anders! Je staat er niet zo vrolijk als normaal, en je hele humeur is tijdens je shift dan ook erg down. Jullie missen elkaars gezelschap op werk gewoon heel erg.

Op zoek naar andere onderwerpen om het over te hebben met je collega-bestie? Klagen over je werk met je collega’s is volgens de wetenschap goed voor je!

Beeld: Emily in Paris