Lifestyle

Dit is het gemiddelde salaris als medewerker in de kinderopvang

salaris-medewerker-in-de-kinderopvang

De hele dag werken met jonge kinderen, voor veel mensen is dit een ware droom. Maar hoe goed verdien je hier eigenlijk mee? Dat zochten wij voor je uit!

Medewerker in de kinderopvang

Sommige mensen lijkt het geweldig, terwijl anderen er niet aan moeten denken om de hele dag voor een groep kinderen staan. En voor de mensen die het wél leuk lijken om dit werk te doen, is het wel handig om er wat extra informatie over te krijgen. Zoals de vooropleiding die je het beste kan kiezen en het salaris dat je als medewerker in de kinderopvang zal verdienen.

Vooropleiding

Mensen die in de kinderopvang werken worden vaak leiders of pedagogisch medewerkers genoemd. Daarom is het dus handig om een achtergrond in de pedagogiek te hebben. Een vooropleiding als pedagogisch medewerker is dus zeker een goede basis. Dit is zowel op het MBO als op het HBO te volgen. Als pedagogiek medewerker leer je kinderen goed te begeleiden in hun ontwikkeling. En dat is natuurlijk onwijs belangrijk als medewerker in de kinderopvang!

Baankansen

Als jij graag in een kinderopvang wil werken, is dit een goed moment om te beginnen. Er is namelijk onwijs veel vraag naar medewerkers in de opvang! Dit komt doordat er een relatief hoge werkdruk is en de lonen niet onwijs hoog zijn. Dus, hoe hoog is het salaris van een medewerker in de kinderopvang eigenlijk? Is het echt zó laag?

Het salaris van een medewerker in de kinderopvang

Het salaris van een medewerker in de kinderopvang is een beetje ingewikkeld. Op dit moment is dat namelijk ongeveer €2.585,- per maand. Het gemiddelde inkomen in Nederland ligt momenteel op €3.078,- bruto per maand, dus als medewerker in de kinderopvang verdien je niet mega veel geld.

Lees ook:
Dit is het gemiddelde salaris van een stewardess in Nederland

Aanpassing in de cao

Maar daar komt verandering in! Vakbonden FNV en CNV hebben gestreden voor een aanpassing in de cao Kinderopvang (oftewel, de arbeidsovereenkomsten van mensen die in deze branche werken) en die is er gekomen. Dit betekent dat de lonen voor deze medewerkers zal gaan stijgen! Over een periode van achttien maanden zal het loon met 11,86% omhoog gaan. Dat betekent dat het salaris van een medewerker in de kinderopvang over achttien maanden gemiddeld op €2.891,58 zal liggen. Ook krijgen alle medewerkers op 1 juli 2023 een uitkering van €525,- naar rato van het dienstverband.

Must reads 👀