Love

Dit zijn de 4 voordelen van met ruzie naar bed gaan

producten onenightstand-tas

Het is nooit goed om met ruzie naar bed te gaan. Je wil dit juist zo snel mogelijk oplossen met je partner. Maar het blijkt dat slapen met ruzie helemaal niet zo verkeerd is. Dit zijn namelijk vier voordelen als je met ruzie naar bed gaat.

1. De kans is kleiner dat de ruzie uit de hand loopt

Een van de voordelen van met ruzie naar bed gaan is dat deze niet uit de hand kan lopen. Tijdens een ruzie met je partner kunnen de emoties namelijk hoog oplopen. Hierdoor ga je dingen zeggen die je helemaal niet meent. Op deze manier kan je de ander makkelijker beledigen en pijn doen, maar dit wil je eigenlijk niet. Zodra je het met elkaar wil uitpraten, is de beste oplossing om een break te nemen van de ruzie. Jullie kunnen beide nadenken over de situatie en het de volgende dag op een rustige manier met elkaar uitpraten. Slaap er een nachtje over en je voelt je de volgende ochtend een stuk relaxter.

2. Geen online ruzie

Als je elkaar niet iedere dag ziet en niet met elkaar onder één dak woont, kunnen ruzies ook nog wel eens online ontstaan. En dit is iets wat je absoluut wil voorkomen. Het is lastig om iemand zijn emoties af te lezen via WhatsApp. Hierdoor kunnen er dus miscommunicaties ontstaan en kan de ruzie alleen maar erger worden. Geef dus aan dat je het gesprek liever face to face wil oplossen, slaap er een nachtje over en spreek de volgende dag met elkaar af.

3. Je kan je woede en verdriet laten bezinken

Tijdens een ruzie zit je vaak hoger in je emoties en kan je veel woede en verdriet ervaren. Het is dan juist goed om het niet direct met elkaar uit te praten. Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven en erover na te kunnen denken. Laat het even een nachtje bezinken en zorg ervoor dat jullie beide kalmeren, zodat je het de volgende dag op een rustige manier bespreekbaar kunt maken. Als je hoog in je emoties zit, ga je dingen zeggen die je niet meent en kunnen dingen nog meer uit de hand lopen. Geef jezelf de tijd en het komt allemaal goed!

Lees ook: 
Bewezen! Met je lover in deze houding slapen is goed voor jullie relatie!

4. Je maakt geen overhaaste beslissingen

Het is al laat en je wil de ruzie zo snel mogelijk opgelost hebben. Hierdoor ga je overhaaste beslissingen maken en neem je niet alle voor en nadelen mee in je uiteindelijke beslissing. Je kunt hier later veel spijt van krijgen. Als je ruzie hebt met je lover zal je soms keuzes moeten maken. Het beste is dus om met ruzie naar bed te gaan en er een nachtje over te slapen, zo kun je nadenken over het gedrag van jezelf en het gedrag van je partner. Bekijk de situatie de volgende dag met een nieuwe blik en praat er met iemand over. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid om de juiste beslissing te maken.

Beeld: pinterest