Food

Deze Rosé Aperol Spritz wil je sowieso proberen deze zomer

rose-aperol-spritz

De Aperol Spritz is voor veel mensen een zomerse favoriet. En wij begrijpen wel waarom! Is het bittere toch niet helemaal voor jou en wil je er een variatie op proberen? Dan wil je deze Rosé Aperol Spritz zeker eens gemaakt hebben.

Aperol Spritz

De Aperol Spritz is nog steeds één van de meest populaire cocktails out there. En logischerwijs zijn we daarom ook al heel wat variaties van het drankje tegengekomen! Denk aan de Frozen Aperol Spritz, of de overheerlijke Peach Aperol Spritz. Delish! Maar hoe lekker we deze drankjes ook vinden; deze nieuwe variatie slaat echt alles. De Rosé Aperol Spritz gaat namelijk viral en je wil hem deze zomer proberen.

Rosé Aperol Spritz

De naam zegt het al: het is eigenlijk gewoon de Aperol Spritz zoals je hem kent, maar dan met rosé erbij. Het is de perfecte combinatie van een beetje bitter, met de zoete smaak van rosé. Daarnaast maakt deze combinatie een prachtig oranje-roze drankje, waar je intens van kan genieten. Hoe zomers wil je het hebben? Daarnaast is ie dus ook perfect voor de mensen die het bittere van de originele Aperol Spritz niet lekker vinden. Dit overheerlijke drankje kost je bijna geen tijd om te maken. Daarnaast is het onwijs makkelijk en heb je er heel weinig ingrediënten voor nodig. Ideaal!

Ingrediënten

Voor één glas van deze heerlijke Rosé Aperol Spritz heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 120 milliliter rosé
  • 60 milliliter Aperol
  • 100 milliliter bruiswater
  • 1/4 theelepel rozenwater
  • Rozenblaadjes ter garnering
  • IJsklontjes

Lees ook:
Recept: zo maak je een overheerlijke mimosa slush cocktail

Bereidingswijze

Het bereiden van dit lekkere drankje kost je gelukkig niet zoveel tijd. Begin door je glas te vullen met ijsklontjes. Giet hier vervolgens de rosé, Aperol, het bruiswater en het rozenwater doorheen. Roer dit voorzichtig eventjes door om alle ingrediënten goed door elkaar te mixen. Wil je nou een écht Insta-waardig drankje? Dan kun je ervoor kiezen om rozenblaadjes als garnering toe te voegen. Dit ziet er me-ga leuk uit. Laat je drankje nu nog heel even staan zodat ie helemaal koud kan worden, et voilà! Je kan genieten van je heerlijke Rosé Aperol Spritz. Cheers!

Beeld: pinterest