Travel

Trend-alert! Dit zijn de 7 leukste reistrends voor 2023

reistrends-2023

Misschien ben jij wel iemand die al behoorlijk wat reizen heeft gemaakt of ben je iemand die juist voor het eerst wil gaan reizen. Hoe dan ook is het fijn om alvast wat inspiratie op te doen voor verschillende vakantiebestemmingen en activiteiten. Wij vertellen je de 7 leukste reistrends voor 2023!

1. Budget bewust

Uit een rapport van Booking.com hebben we deze 7 super interessante reistrends kunnen afleiden. Om te beginnen weten we allemaal dat vakanties natuurlijk veel geld kosten. In 2023 blijven we vakanties en reizen heel belangrijk vinden, maar we vinden ook dat we bewuster met geld om moeten gaan.

In 2023 zijn we daarom budget bewust. We zullen vaker deals, kortingen en puntensystemen in de gaten houden om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan. Een andere oplossing die we aankomend jaar overwegen is om vroegtijdig te boeken, met vakantie te gaan buiten het hoogseizoen en alternatieve reisroutes te namen (ook als die langer duren).

2. Worktrip

Maar met wie gaan we in 2023 op vakantie? Nou, het antwoord is verassend: met collega’s! Wie had dat ooit gedacht? Meestal vinden we een worktrip helemaal niet interessant klinken, want we willen absoluut niet werken op vakantie. Toch blijkt er een groeiende vraag te zijn om werkreizen te combineren met productieve vrije tijd. Dit komt voornamelijk omdat we het in 2023 heel belangrijk vinden om tijdens een worktrip onze collega’s beter te leren kennen.

3. Herinneringen ophalen

Ook nostalgie blijkt in 2023 een belangrijk thema te zijn. In tegenstelling tot nieuwe herinneringen maken, vinden we het ook belangrijk om tijdens vakanties herinneringen op te halen. Ga bijvoorbeeld naar een bestemming waar je vroeger vaak kwam toen je klein was. Het kan heel erg leuk zijn om met je dierbaren herinneringen uit de oude doos te halen en tegelijkertijd ook nieuwe te maken.

4. Naar het onbekende

Verder willen we in 2023 ook steeds vaker opzoek naar die cultuurshock. Een onbekende plek ontdekken met verborgen juwelen of in contact komen met een nieuwe cultuur, dat is wat we willen! We starten dus een zoektocht naar het onbekende. Een onbekende plek of planning. Zo zijn spontane reizen ook heel populair. Gewoon gaan en alles op je af laten komen.

5. Back to basic

Volgens de reistrends gaan we niet meer massaal op all-inclusive vakanties waar alles voor ons geregeld wordt. Je hoeft je zwembadbed niet af te komen en hoeft niet eens je eigen eten klaar te maken, maar in 2023 willen we dat niet meer. Een groot deel van de Nederlandse reizigers wil namelijk back to basic en survival skills leren.

Overleven in de natuur zonder enige hulpmiddelen, dat is wat we zoeken. Echter overweegt één derde van de Nederlanders soortgelijke reizen alleen als hun accommodatie redelijk luxueus is en vindt de helft een telefoon- en internetverbinding toch wel een vereiste.

6. Experimenteren

Hier komt de trend van het onbekende weer terug. We willen namelijk steeds vaker experimenteren tijdens het reizen en dan hebben we het niet alleen over bijzondere bestemmingen. We vinden de vakantieperiode namelijk een heel goed excuus om nieuwe dingen uit te proberen. Zo gaan we bijvoorbeeld op surfreizen of willen we op experimentele wellness-reizen. Denk aan meditatie- en mindfulnessvakanties.

Lees ook:
5 redenen waarom jij volgende keer met een camper op reis wil

7. VR vakantie

Virtual Reality is een onderwerp waar we tegenwoordig niet meer aan ontkomen. Sommigen vinden het een enge ontwikkeling, maar anderen lijkt dit ook erg handig te vinden voor het beslissen van de volgende bestemming. Zo wordt VR steeds meer gebruikt ter inspiratie voor reizen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat we sneller reizen naar een bestemming die we eerst virtueel bezocht hebben. Pas op dat je dit niet te vaak doet. Voor je het weet waan je je onder werktijd op een dromerig wit strand met een cocktail in je hand ;-).

Beeld: pinterest