Travel

De perfecte reisbestemmingen als je wil ontsnappen aan de herfst

reisbestemmingen-herfst

Nu de herfst weer begonnen is, kunnen wij alleen maar terugdenken aan die heerlijk zonnige zomerdagen aan het strand. Mis jij dit ook zo enorm? Niet getreurd, er zijn genoeg reisbestemmingen die in de herfst zonnig genoeg zijn. Wij hebben de 5 leukste op een rijtje gezet. Pak die koffers maar in en leg je paspoort alvast klaar!

1. Kaapverdië

De eerste in dit lijstje is Kaapverdië. In Kaapverdië is het zelfs in de herfst nog rond de 30 graden. Je zit voor deze reisbestemming wel zo’n 6 uur in het vliegtuig vanaf Amsterdam. Maar dat is het allemaal waard, want je eindigt in een tropisch paradijs. Helderblauw water, hagelwitte stranden en prachtige berglandschappen maken dit land een prachtige vakantiebestemming waar jij absoluut een keer heen wil!

2. Cyprus

In het najaar is dit eiland enorm populair. Je hebt namelijk een grote kans op lekker weer met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in oktober. In de herfst loop je hier nog in korte jurkjes, terwijl het in Nederland al een stuk kouder is. Cyprus ligt slechts op vier uurtjes vliegen. Je hoeft hier niet alleen op je billen aan het strand te liggen, maar je kunt ook echt genieten van prachtige natuur en leuke dorpjes.

Lees ook:
De beste bestemming voor een solo-trip op basis van jouw sterrenbeeld

3. Griekse eilanden

Op sommige eilanden in Griekenland kun je in de herfst nog heerlijk genieten van mooi weer. Op de zuidelijke eilanden is het nog goed warm rond het najaar. Ga bijvoorbeeld naar het populaire eiland Rhodos, is het grootste eiland van Griekenland en een goede vakantiebestemming! Mocht je hier een lekkere zonvakantie naartoe boeken, kies dan wel voor een verblijf in een grotere stad. In de kleinere dorpjes heb je kans dat de gezellige hotels en café’s gesloten zijn.

4. Algarve

Algarve is een van de meest populaire bestemmingen in Portugal. Je kunt hier niet alleen prachtig verblijven, maar het is ook nog eens lekker warm in de herfst. Deze regio van Portugal zit vol met grote baaien, stranden en badplaatsen. De gemiddelde temperatuur in oktober ligt rond de 23 graden. Niet vergeten je bikini of badpak in te pakken dus!

5. De Canarische eilanden

Last but not least op deze lijst zijn de Canarische eilanden. Dit is misschien wel de meest populaire vakantiebestemming in het najaar. Elk eiland heeft zijn eigen charme waardoor er voor iedereen wel een geschikte bestemming tussen zit. Je vliegt naar deze leuke verschillende reisbestemmingen maar ongeveer vier uurtjes. Reisorganisaties hebben een ruim aanbod om een trip naar deze eilanden te boeken. Leg je paspoort maar klaar!

Beeld: Pinterest