Love

Oh no! Dít zijn 7 redenen waarom jouw relatie niet werkt

redenen relatie niet werkt

We zijn allemaal wel eens bij mensen gebleven waarvan we weten dat ze niet goed voor ons zijn, maar kiezen ervoor om het onderbuikgevoel te negeren. We blijven omdat we bang zijn om alleen te zijn. Maar dit zijn zeven redenen waarom jouw relatie niet werkt.

1. Je bent vooral op zoek naar een relatie

De eerste uit het rijtje van redenen waarom een relatie niet werkt is als je verliefd bent op het idee van een relatie. Als je al heel lang hoopt op een relatie en de druk voelt om een relatie aan te gaan, ben je misschien meer verliefd op het idee van een relatie dan op de persoon zelf. Om erachter te komen of je de persoon belangrijker vindt dan de relatie, moet je nadenken of je graag in de buurt bent van diegene, of je een toekomst met deze persoon ziet en of je je vertrouwd voelt bij diegene. Als je het antwoord op deze vragen niet hebt, is de kans groot dat je meer verliefd bent op het hebben van een relatie dan op de persoon in kwestie.

2. Je kan je partner niet vertrouwen

Zodra jij de loyaliteit van je partner in twijfel trekt, is dit een hele grote red flag. Als je ze niet vertrouwt om trouw te blijven, zijn ze zeker niet de ware. Maar wij hebben het ook over anderen manieren van vertrouwen. Vertrouw je hun mening? Waardeer je hun eerlijkheid? Zou je je partner bellen wanneer je je niet veilig voelt? Dit zijn ook manieren van vertrouwen en dit is belangrijk voor een goede verbinding met elkaar.

3. Jullie zijn geen goede vrienden

Als je niet lacht, grapjes maakt en zelfs niet geniet van onromantische tijd samen, is de vonk tussen jullie twee niet sterk genoeg. Als je je leven met iemand gaat doorbrengen, kan het maar beter de beste vriendschap zijn die je ooit hebt gehad. Je partner moet je domste zelf naar boven halen, want zo weet je dat ze je aan het lachen zullen houden als het moeilijk of saai wordt. Dat is een vonk. Dit is dus zeker een van de redenen waarom een relatie niet werkt.

4. Forceren van interesse

Jij en je lover hebben waarschijnlijk veel verschillende interesses. Je bent misschien niet altijd geïnteresseerd in hun passie of hobby’s, maar je zou er meer over willen weten, omdat je weet hoeveel het voor hen betekent. Aan de andere kant zou je niet moeten doen alsof je graag naar musicals wil of over de laatste modetrends wil praten. Maar als jij van elkaar houdt, heb je dit voor elkaar over. Zodra hun ogen glazig worden als je over je dag praat of als ze geen vragen meer stellen over je nieuwe passie, is de vonk er misschien niet meer.

5. Je voelt je niet veilig of gerespecteerd

Met een comfortabele liefde voel je je veilig en vertrouwd, wat er ook gebeurt. Als je een relatie hebt die comfortabel aanvoelt, wil je graag bij die persoon in de buurt zijn. Maar zodra dit gevoel er niet meer is en je krijgt niet meer de respect die je verdient, is het beter om de relatie te beëindigen.

6. Je ziet geen toekomst samen

Alleen omdat je je een leven samen kunt voorstellen, wil nog niet altijd zeggen dat het goed voor je is. Als je nadenkt over hoe een relatie, een huis hebben, een gezin stichten of oud worden met deze persoon zou zijn, is het dan vooral het idee wat je blij maakt? Of is het daadwerkelijk de persoon waarmee je de toekomst tegemoet gaat? Als de vonk er is, kijk je uit naar elke volgende stap en zie je jezelf gelukkig samen op 80-jarige leeftijd. Als je een vonk forceert, zul je niet enthousiast zijn over een leven met je partner.

Lees ook: 
Spicy! De eerste keer gebeurt vaak op déze plek

7. Je hoopt dat je partner zal veranderen

Als je alleen maar bezig bent met de eigenschappen die je aan je partner zou willen veranderen, is dit een belangrijke reden waarom de relatie niet gaat werken. Samen proberen jullie de vonken te forceren en geforceerde vonken zullen nooit lang duren. Je hoeft niet altijd dezelfde waarden, overtuigingen en houdingen te hebben, maar je moet in ieder geval je verschillen begrijpen, respecteren en waarderen. Je zou ze niet moeten veranderen om van ze te houden. Dit is zeker een van de redenen waardoor jullie relatie niet werkt.

Beeld: The Notebook