Lifestyle

6 red flags waar je voor moet oppassen in een vriendschap

red-flags-vriendschap

Niet alleen relaties, maar ook vriendschappen kunnen soms behoorlijk toxic zijn. Dit zijn zes red flags waarvoor je moet oppassen in een vriendschap.

1. Ze haalt je naar beneden

Een goeie vriendin zou je altijd up moeten hypen. Maakt jouw vriendin altijd vervelende opmerkingen? Dan is dit één van de grote red flags waar je goed voor uit moet kijken, in een vriendschap hoort dit namelijk niet. Of het nou is zodat ze leuk overkomt op haar crush, ze gewoon een beetje gemeen is of ze ‘probeert te helpen’, iemand naar beneden halen is nooit oké.

2. Ze sluit je buiten

Is het je wel eens gebeurd dat je je vriendin vraagt om af te spreken en ze met een vaag excuus komt waardoor ze niet kan, waarna ze vervolgens allemaal foto’s van een feestje waar jij niet bij was op Instagram plaats? Dan is dit ook een enorme red flag! Dit geldt ook voor wanneer ze praat over bepaalde plannen die ze met gemeenschappelijke vrienden heeft gemaakt, waar jij niks van afweet. Grote kans dat deze ‘vriendin’ jou buitensluit van de plannen die gemaakt worden. Dan is het misschien beter om andere vriendinnen te zoeken.

3. Ze respecteert je grenzen niet

Geef je al meerdere keren aan dat je het niet leuk vindt dat je vriendin iets doet, maar luistert ze niet? Dan heeft ze geen respect voor jouw grenzen. Wanneer jij aangeeft dat je iets niet chill vindt, moet je vriendin hier rekening mee houden. Doet ze dit niet, dan is ze geen echte vriendin.

4. Ze doet totaal geen moeite

Iets anders waar je goed voor op moet passen, is of je vriendin wel moeite voor je doet. Moet jij altijd de plannen voorstellen, omdat er anders niks gebeurt? En heeft ze er weinig voor over om met je af te spreken? Dan kun je beter op zoek naar een andere bestie. Dit is een enorme red flag waarvoor je op moet passen in een vriendschap.

Lees ook:
Oei! deze red flags geven aan dat je partner misschien toch niet de juiste is

5. Ze is onbeschoft naar anderen

Als je vriendin onbeschoft doet tegen anderen, denk aan leraren, serveerders, mensen op school of zelfs jouw familie, kun je de vriendschap beter verbreken. Dat betekent dat ze geen respect heeft voor anderen. En zeg nou eerlijk, met die energie wil je je toch niet omringen?

6. Ze wil altijd alles beter of erger hebben

Heb jij maar vier uur slaap gehad? Dan heeft je vriendin waarschijnlijk maar twee uur slaap gehad. Heb jij hoofdpijn? Dan heeft je vriendin waarschijnlijk ook hoofdpijn, maar is ze ook misselijk en heeft ze een blessure opgelopen tijdens het sporten. Ben jij onwijs blij met je 8 voor de wiskundetoets? Dan is zij waarschijnlijk teleurgesteld met haar 8,5 omdat ze een 9 wilde. Merk je dat jouw vriendin altijd alles nét iets beter of erger wil hebben dan jij? Ditch her! Een grappige, onderlinge competitie is leuk, maar in deze mate is het toxic.

Beeld: Pinterest