Food

Dit zijn 10 lekkere herfstcocktails die je een keer geprobeerd moet hebben

herfstcocktails-recepten

Nu deze warme zomermaanden voorbij zijn verheug jij je misschien al helemaal op een lekkere warme chocolademelk met slagroom. Maar wat als wij je vertellen dat je ook in de herfst nog heerlijke cocktails kunt maken? Deze tien herfstcocktails wil jij meteen maken. Cheers!

1. Espresso Martini

Deze classic ken jij vast al wel. Maar hij kon niet ontbreken in dit lijstje van heerlijke herfstcocktails. Zo maak je hem: mix 30 milliliter koffielikeur, 60 milliliter wodka en 30 milliliter Cubaanse koffie. Zeef het geheel en giet het in een Martini glas. maak deze cocktail af met wat geroosterde koffiebonen er bovenop. Enjoy!

2. Apple cider Aperol Spritz

De Aperol spritz is een bekende cocktail in de zomer. Met deze variant kun jij zelfs in de herfst genieten van dit heerlijke drankje. Dit is hoe jij hem maakt: Bestrijk de rand van je glas met een citroenschijfje en dip vervolgens de rand in wat kaneelsuiker. Vul het glas met ijs. Schenk hier wat apple cider, Aperol en champagne bij. Top dit af met een klein beetje club soda tot het glas helemaal vol is. Even roeren, een schijfje appel in je glas, en klaar is je overheerlijke cocktail!

 3. Herfst Sangria

Nog een klassieker in een herfstjasje: Snijd een appel en een sinaasappel in partjes of blokjes en doe deze in een kan. Giet 40 milliliter brandy, 20 milliliter whiskey, 60 milliliter apple cider en 60 milliliter pinot grigio erbij. Je kunt eventueel nog wat sparkling apple cider hier bij schenken voor net wat meer herfstgevoel. Heerlijk!

Lees ook:
5x lekkere alcoholvrije cocktails die je makkelijk zelf maakt

4. Pumpkin Spice Moscow Mule

Ben jij fan van de Pumpkin Spiced Latte? Dan is dit drankje perfect voor jou. Dit lekkere drankje maak je als volgt: Giet 70 milliliter vodka in een cocktail shaker gevuld met ijs. Voeg hier een eetlepel pompoen puree aan toe en 2 gram pompoen kruiden naar keuze. Even shaken, en giet dit dan in een koperen mok met ijs. Top je drankje af met wat ginger bier. Done!

5. Vanille Vodka Chai tea

Als jij echt zin hebt in zo’n heerlijke chai tea latte is dit de perfecte cocktail voor jou. In een met ijs gevulde cocktail shaker, giet wat vanille vodka, gekoelde chai tea, amaretto, suiker siroop en koffieroom. Shake, shake, shake. Zeef het mengsel en giet het dan in een met ijs gevuld glas. Maak mogelijk af met een stokje kaneel in het glas.

6. Cinnamon Tequila Sour

Een perfecte hersftcocktail met simpele ingrediënten. Doe wat tequila, suiker siroop, citroensap, kaneel en wat ijs in een cocktail shaker. Voeg hier eiwit aan toe en dit moet je shaken voor 30 seconden. Giet in een glas, en take a sip!

7. Cranberry Mimosa

Met maar twee hoofd ingrediënten heb jij deze cocktail binnen 5 minuten gemaakt! Decoreer een champagneglas met wat kristalsuiker op de rand.  Giet 60 milliliter cranberry sap in het glas. Giet hier prosecco of champagne bij tot je glas vol is. Top af wet mat bevroren cranberry’s en genieten maar!

8. Granaatappel margarita

Dip de rand van twee glazen in wat granaatappel sap en vervolgens in een klein beetje zout. In een shaker combineer je 115 milliliter granaatappel sap, 85 milliliter tequila, 30 milliliter triple sec, 30 milliliter limoensap, 15 milliliter maple siroop en ijs. Even goed schudden, en giet dan over in de twee gedecoreerde glazen. Garneer met en schijfje limoen en wat granaatappel pitjes.

9. Appeltaart cocktail

Simpel maar lekker drankje dat precies naar appeltaart smaakt. Yum! Giet 60 milliliter vanille vodka, 60 milliliter kaneel whiskey, 230 milliliter apple cider en 30 milliliter room in een cocktail shaker. Goed schudden voor 30 seconden. Decoreer twee glazen door de rand in wat water en daarna kaneelsuiker te dippen. Verdeel de drank over de twee glazen en doe er wat karamel saus overheen als topping. Cheers babe!

10. Peer Sangria

Last but not least, deze cocktail met peer! Dit recept is goed voor 8 glazen sangria. Giet 750 milliliter witte wijn in een glazen kan. Doe hier wat ijs,  60 milliliter apple brandy, 350 milliliter perensap, 60 milliliter limoensap, twee kaneelstokjes, schijfjes peer, wat kaneel en 350 milliliter gingerale (of ginger bier). Roer dit even goed en laat dan in de koelkast 4 uur koelen.

Beeld: pinterest