Food

Recept! Zo maak je een heerlijke tequila cheesecake

tequila-cheesecake

Wij hebben weer een onwijs lekker recept voor je gevonden! Deze romige citroen tequila cheesecake is het perfecte toetje om te serveren tijdens een feestje. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke cheesecake maakt.

Tequila cheesecake

De tequila cheesecake is het recept voor de echte tequila fans! Het is een ultiem recept om te serveren tijdens een feestje of diner. Door de heerlijke frisse citroen smaak en het snufje zout komen de tequila smaken helemaal naar voren. Met wie ga jij deze heerlijke cheesecake maken?

Ingrediënten

Voor 10 personen

Cheesecake

  • 100 gram yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 300 gram roomkaas
  • 1 citroen
  • 125 gram suiker
  • 3 gelatine blaadjes

Tequila topping

  • 250 ml tequila
  • 3 gelatine blaadjes
  • 1 citroen
  • 1 tl honing

Extra’s

  • Grove zoutvlokken
  • Amsterdamse boterkoggetjes

Lees ook:
Zo maak je deze zomer de lekkerste Tequila Sunrise Mimosa’s

Aan de slag!

Cheesecake

  • Voordat je gaat beginnen, zorg je ervoor dat alle zuivelproducten op kamertemperatuur zijn.
  • Leg 3 gelatine blaadjes in een bakje met koud water en laat dit 5 minuten weken. Zet ondertussen een steelpannetje op het fornuis en verhit 3 el water. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  • Roer de 300 gram roomkaas glad in een grote kom. Voeg hierbij de yoghurt toe en roer dit tot een volledig mengsel. Doe de slagroom erbij en klop dit met een mixer tot een luchtige massa. Tijdens het mixen voeg je de suiker in kleine beetjes toe.
  • Als het mengsel mooi egaal is, rasp je de schil van de citroen boven het mengsel en knijp je het sap ook eruit. Haal de 3 gelatineblaadjes uit het water en wring ze uit. Voeg daarna de blaadjes toe aan het warme water in je steelpannetje en roer totdat ze helemaal opgelost zijn.
  • Voeg het gelatinewater toe aan het roomkaasmengsel, blijf hierbij goed roeren.
  • Beleg een bakvorm van 20 cm met bakpapier en doe hier het cheesecakebeslag in. Zet de cheesecake voor minstens 4 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven. Ga hierna verder met de tequila topping.

Tequila topping

  • Leg weer 3 gelatine blaadjes in een bakje met koud water en laat dit 5 minuten weken.
  • Gebruik weer het steelpannetje en verhit hierin 3 el water en het sap van de citroen totdat het warm is. Knijp de blaadjes uit en los het op in warm water. Voeg de honing en de tequila toe en roer dit allemaal goed door elkaar.
  • Haal de cheesecake laag uit de koelkast en giet het tequilamengsel hierop. Laat de taart minstens een nacht opstijven. Serveer de taart met zoutvlokken en boterkoggetjes, om het echte tequila effect te creëren. Enjoy!

Beeld: Pinterest