Food

Recept: zo maak je een overheerlijke Limoncello Framboos Spritz

recept-limoncello-framboos-spritz

Als je dacht dat je alle variaties van de Spritz wel kende, dan zit je er goed naast! Deze overheerlijke combinatie van limoncello en framboos maakt dit het perfecte zomer drankje. Enjoy!

Limoncello Framboos Spritz

De Limoncello Framboos Spritz, oftewel, “zomer in een glas” zoals deze twee meiden op TikTok het noemen. Ondanks dat er al genoeg verschillende soorten zomercocktails zijn, kan er altijd wel een nieuw recept bij! Verras je vrienden en vriendinnen deze zomer met een frisse en zoete Spritz. Als je Aperol te bitter vindt en Limoncello te zuur, dan is dit drankje speciaal voor jou. Laten we maar snel aan de slag gaan, want het water loopt ons al in de mond.

Wat heb je nodig?

Haal de onderstaande ingrediënten bij je volgende tripje aan de supermarkt. Deze afmetingen zijn voor één cocktail. Wil je jouw vriendinnen ook trakteren op een heerlijke zomer Spritz? Vermenigvuldig dan de hoeveelheden.

  • 5 frambozen
  • limoncello
  • prosecco
  • tonic of sprite
  • bruiswater
  • handvol ijsblokjes
  • garnering: citroenen en/of framboosjes

Lees ook:
Zo maak je een heerlijke zomerse Flügel Spritz cocktail

Aan de slag!

Stap 1: Doe de frambozen in een groot glas en prak deze fijn met een cocktailstamper of vorkje. Vervolgens gooi je er een paar ijsblokjes bij in het glas.

Stap 2: Schenk 1,5 shotje aan limoncello in het glas en roer dit een door met de frambozen puree onderin het glas. Hierna schenk je een grote scheut prosecco in het glas om hem vervolgens af te toppen met tonic (of sprite) en bruiswater.

Stap 3: Als laatste roer je alles goed door waardoor de cocktail een roze kleur krijgt van de framboos en garneer het glas met een citroentje en frambozen. Nu heb jij de perfecte Limoncello Framboos Spritz op tafel staan. Geniet ervan!

Vind je het makkelijker om het recept te volgen met beeld erbij? Hieronder doet TikTokker Bo het even voor. Enjoy!

View post on TikTok

Beeld: pinterest