Houd je wel een uitdaging en noem je jezelf een ‘professionele’ hobbykok, dan hebben wij een hartstikke leuk recept voor jou! Dit is het recept voor feestelijke eclairs gevuld met Baileys!
Eclairs gevuld met Baileys Espresso Crème
Verras je gasten met dit overheerlijke toetje bij het aankomende kerstdiner. Er staat heel wat klaar om voor te bereiden, dus laten we maar direct beginnen! Dit heb je nodig om verrukkelijke eclairs gevuld met Baileys Espresso Crème op tafel te zetten!
Soezendeeg:
- 50 gram boter
- 200 milliliter water
- 50 milliliter Baileys Espresso Crème
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram tarwebloem (type 405)
- 4 eieren
Room:
- 400 gram slagroom
- 1 pakje vanillesuiker
- 80 milliliter Baileys Espresso Crème
- 2 theelepels espressopoeder
Glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 1 theelepel espressopoeder
- 10 milliliter Baileys Espresso Crème
- 30 gram hazelnoten
Het recept gaat verder onder de foto
Het soezendeeg
We beginnen met het voorbereiden van het deeg. Breng in een pan boter, water en de 50 ml Baileys Espresso Crème aan de kook. Voeg hier nog het zout, suiker en bloem aan toe. Meng het snel door met een houten lepel en haal het goedje van het vuur. In het beslag helemaal glad? Dan kan die voor 3 minuutjes weer terug op een laag brandend vuurtje.
Er zal een dun laagje deeg vormen op de bodem van de pan. Laat het deeg van de bodem los? Doe je het in een kom en laat je het ongeveer 5 minuten afkoelen. Voeg eieren toe aan het deeg en kneed met de deeghaken van de handmixer.
Zet de oven op de hetelucht stand en verwarm deze voor op 175 graden. Vul een kleine braadpan tot 2/3 met water en schuif hem op het onderste rooster in de oven. Spuit het soezendeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier van ongeveer 3 tot 5 centimeter lang. Zorg voor genoeg ruimte tussen de eclairs. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de eclairs in ongeveer 30 minuten goud bruin bakken. Let op! Doe de oven niet open tussendoor, dan zakt het soezendeeg in.
Lees ook:
Recept! Zó maak je deze overheerlijke Baileys speculaas wafelkoekjes
Baileys Espresso Crème
Voor de crème klop je als eerste de slagroom en de vanillesuiker met een garde stijf. Meng de 80 ml Baileys Espresso Crème en het espressopoeder in een ander kommetje totdat het poeder is opgelost. Klop dit vervolgens dan kort door de room. Pak een spuitzak van ongeveer 4 millimeter en doe hier de crème in.
Pak de goud bruine eclairs erbij en snijd deze in de lengte doormidden. Spuit stippen room alleen op de onderste helft en dek af met de bovenste. Druk dit zachtjes aan. Meng voor het glazuur de poedersuiker, espressopoeder en Baileys Espresso Crème goed samen. Smeer dit rijkelijk uit over de eclairs. Hak als laatste nog wat hazelnootjes fijn en sprenkel deze over de glazuur. Je bent klaar! Geniet ervan, fijne feestdagen!