Lifestyle

What? Je profielfoto laat zien wat voor persoonlijkheid jij hebt

persoonlijkheid-profielfoto-girlscene

Welk kiekje gebruik jij als profielfoto? Heb jij een kleurrijke selfie of helemaal geen foto van jezelf? En heb jij al lange tijd dezelfde foto of verander jij je foto elke week? Wij vertellen je wat jouw profielfoto zegt over jouw persoonlijkheid.

Je profielfoto laat zien wat voor persoonlijkheid jij hebt

Jij kiest natuurlijk gewoon het kiekje waar jij het beste opstaat, maar wist jij ook al dat je profielfoto veel zegt over je persoonlijkheid?

Persoonlijkheidskenmerken

Uit een onderzoek uit 2016 onder 66.000 Twitter-gebruikers bleek dat er grote verschillen waren in de keuze van profielfoto’s en welke persoonlijkheidskenmerken hiermee gekoppeld waren. De gebruikers met een aesthetic foto, zijn erg open. Terwijl erg zachtaardige en precieze mensen vaker een profielfoto hebben waar ze vrolijk op staan.

Extravert of introvert

Volgens Lifecoach Francesca Tighinean, die viral gaat op TikTok met haar video’s over psychologie, hebben extraverte mensen vaak een kleurrijke profielfoto. Ook is de kans groot dat je als extravert persoon niet alleen op de foto staat. Je bent eigenlijk altijd omringd door andere mensen. Dus vandaar dat ze ook vaak op je foto’s staan.

Wisselende profielfoto

Verander jij continu van profielfoto? Dan zit jij waarschijnlijk niet lekker in je vel. Het kan aangeven dat jij geen sterke identiteit hebt en daarnaast ben jij misschien wat onzeker over jezelf. Of jij bent een ontzettende perfectionist die nooit tevreden is en daarom vaak bezig is met het veranderen van profielfoto’s.

Lees ook:
Ooh la la! Dit is jouw love language op basis van je sterrenbeeld

Koppelfoto

Als jij een lieve foto hebt van jou en je lover vind jij je partner super belangrijk, hoe lief! Francesca zegt hierover: “Koppelfoto’s laten zien dat de persoon zijn of haar partner mogelijk als deel van de eigen identiteit ziet.” Cute! Maar deze lieve foto kan er ook op duiden dat jij snel gehecht raakt aan mensen, en daarom ook veel foto’s plaatst met je partner. Jij plaatst meer foto’s met je lover dan bijvoorbeeld iemand die zich niet snel hecht.

Sexy foto

Gebruik jij graag een sexy foto voor je profiel? Volgens Francesca heb jij mogelijk een minderwaardigheidscomplex… Ze zegt dat deze mensen vaak online wat expressiever zijn om te compenseren. Ze willen iets meer van zichzelf showen omdat ze zich dan zekerder gaan voelen. Don’t worry, iedereen is goed zoals die is, jij ook! 😉

View post on TikTok

Beeld: Pinterest

Must reads 👀