Food

Het is bewezen! Pizza eten maakt je productiever tijdens je werk

pizza-productiever-werk

We zijn altijd opzoek naar nieuwe excuses om pizza te eten. Nu hebben we een nieuwe reden gevonden om zonder schuldgevoelens van onze favoriete Italiaanse delicatesse te genieten! Pizza zorgt ervoor dat je tijdens je werk productiever bent! 

Pizza

Bij pizza eten is het eerste waar wij aan denken een mega after dinner dip. Dit is dan ook alles behalve productief. Maar wat blijkt nu? Van pizza word je hartstikke productief. Een recent onderzoek toonde aan dat pizza zelfs een grotere motivator kan zijn dan geld. Hierdoor zouden mensen dan ook harder werken.

Experiment

Maar hoe ging dit onderzoek er precies aan toe? Tijdens een experiment mochten werknemers op hun eerste werkdag kiezen tussen een bonus van $30, een pizza, een compliment van hun baas of niets. Zoals je misschien al aan zal zien komen, kozen de meeste deelnemers voor pizza. En wij geven ze geen ongelijk… Volgens The Cut, was er een verhoging van 6,7% in productiviteit wanneer mensen pizza beloofd kregen. Dit betekent dat werknemers dromen van smeuïge en kazige pizza’s. Who can relate?

Verandering

Hoewel pizza de grootste motivator bleek op de eerste werkdag, veranderde dit in de loop van de week. Aan het einde van de week was de groep die complimentjes kreeg van hun baas het meest productief!

Lees ook:
Waar kan je de goedkoopste pizza’s bestellen?

Beloning

Het onderzoek was uitgevoerd door psycholoog Dan Ariely. En als je meer over dit *fascinerende* onderzoek wil lezen, dan raden we je aan zijn boek Payoff: The Hidden Logic That Hapes Out Motivations te lezen. Ariely voorspelt dat pizza de grootste winnaar zou zijn geweest, als deze beloning ook thuis bezorgd zou kunnen worden. Op deze manier zouden niet alleen de werknemers zelf kunnen genieten van een pizza, maar ook hun families thuis. De werknemers zouden zo de held van het gezin worden!

Beeld: pinterest