Health

De pil verandert je smaak op het gebied van dating

Sommige meiden krijgen te maken met bijwerkingen zoals het slechter worden van de huid of stemmingswisselingen. We zijn blij dat de anticonceptiepil bestaat, maar helaas brengt het wel verschillende neveneffecten met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat je smaak in de liefde kan veranderen? In dit artikelen leggen wij uit hoe het kan dat de pil je smaak op het gebied van dating verandert.

Anticonceptiepil

Meiden hebben logischerwijs verschillende redenen waarom ze starten met het slikken van de anticonceptiepil, waardoor ze ook op verschillende leeftijden starten. Echter starten de meeste meiden (over het algemeen bekeken) in de pubertijd. Het is al langer bekend dat hormonen heel veel effect hebben op ons lichaam, waarvan sommigen positief en anderen negatief. Een voordeel is natuurlijk dat de pil ons tegen zwangerschap beschermt, maar wat zijn alle nadelen? Uit onderzoek is gebleken dat het slikken van hormonen eigenlijk helemaal niet goed is voor ons lichaam. Niet gek dat wij vrouwen daarom steeds kritischer worden als het gaat om de anticonceptiepil. Het onderwerp wordt vooral op social media veel besproken. Hier kunnen meiden hun persoonlijke ervaringen met de pil en de effecten daarvan met elkaar delen. Wat blijkt? Bij sommige meiden had de pil effect op hun gevoelens en hoe ze hier mee omgaan. Zo veranderde het de manier waarop zij bijvoorbeeld met angst om gaan en voelen anderen zich prikkelbaar.

Lees ook:
10 bizarre feitjes over ongesteldheid waar je broek van afzakt

Aantrekkingskracht

Maar er verandert dus nog veel meer! Het is namelijk mogelijk dat jij stapelverliefd bent op je liefje, maar wanneer je stopt met de pil, je jezelf opeens veel minder aangetrokken voelt tot dezelfde persoon. Dit komt door de schommelingen in hormonen. Deze hebben namelijk invloed op je gevoelens, eetlust, feromonen en libido (je behoefte aan de daad) en zelfs je geurwaarneming. Voor veel vrouwen kan het verwarrend zijn om deze duidelijke schommeling in gevoel en voorkeur te ervaren wanneer ze starten of stoppen met de pil. Maar hey, om even positief af te sluiten: het kan dus ook gewoon andersom. Misschien vind jij jouw liefje na het stoppen met de pil ineens nog leuker! Een goede relatietest dus. 😉

Beeld: pinterest