Love

‘Phone zone’ is de nieuwste datingtrend en zo raak je eruit

phone-zone-datingtrend

We kennen allemaal wel de term 'friend zone', waar je in terechtkomt als je crush je toch meer als een vriend ziet. Maar dit is niet de enige zone waar je tegenwoordig in terecht kan komen. 'Phone zone' is de nieuwste datingtrend en wij vertellen je hoe je er weer uitkomt.

Phone zone

Online daten kan soms best wel pittig zijn, maar er is nu een nieuwe datingtrend die het nog moeilijker kan maken. Als je op zoek bent naar een oprechte connectie, is alleen maar appjes naar elkaar sturen het laatste wat je wil. Ze noemen dit ook wel de ‘phone zone’. Dit is een relatie waarin je elkaar alleen virtueel hoort en nooit in het echt ziet. Het is een soort oneindige sms-fase, waarbij je kans op een échte date met de dag kleiner wordt.

Volgens onderzoek van datingapp Hinge voelt 62 % van de Hinge-daters zich na drie dagen klaar om een date te plannen, maar plant slechts 34 % van de daters die date dan ook daadwerkelijk in. Het is zelfs zo erg dat 51% van de respondenten langer dan drie maanden in de ‘phone zone’ belanden.

Hoe raak je hieruit?

Volgens relatie-expert, Logan Lury, is het begrijpelijk dat je meer tijd nodig hebt dan drie dagen om de stap te zetten naar een échte date. Maar je mag een sms-klik niet verwarren met een echte klik. Als je alleen maar met je soulmate aan het chatten bent, betekent dit niet gelijk dat jullie goed bij elkaar passen. Hiervoor moet je elkaar wel een keer in het echt gezien hebben. “En dat ontdek je misschien liever vroeger dan later, zodat je geen emotionele band creëert met de online persoonlijkheid van iemand die misschien niet gelijkloopt met wie hij of zij echt is”, aldus Lury.

Lees ook:
5 plekken waar jij de meeste kans hebt om liefde te vinden

Als je het echt nog niet durft om iemand mee op date te vragen, is er ook nog een andere manier. “De volgende keer dat hij of zij je een verhaal begint te vertellen, probeer dan te zeggen dat je het liever persoonlijk hoort, en stel een plaats en tijd voor om af te spreken. Of zeg, als ze je een vraag stellen, dat je daar liever in het echt over vertelt. Sneaky, but effective.”

Ben je toch nog te bang om de eerste stap te zetten? Ga dan voor een goede middenweg. Je kan bijvoorbeeld met je date gaan videobellen. Op deze manier kan je rustig aankijken of de klik er ook daadwerkelijk is. ‘Het is een veilige en ongedwongen manier om toch al halvelings uit de textationship te komen’, sluit de relatie-expert af.

Beeld: gossip girl