Food

Goed nieuws voor de liefhebbers! Er liggen nu al pepernoten in de schappen

Celine
pepernoten-in-schappen

Waarschijnlijk ben je er zelf nog totaal niet mee bezig en ben je nog aan het afkoelen van de hittegolf. Maar in sommige supermarkten liggen de pepernoten alweer in de schappen. En stiekem vinden wij dat helemaal niet zo erg. 

Je kunt vanaf nu weer pepernoten kopen in de supermarkt

En daar hebben we weer massaal naar uitgekeken, onze favoriete sinterklaas snack!

Hardenberg, Overijssel

We must say, pepernoten zijn onze favoriete snackjes en zijn moeilijk om te laten liggen. Maar om in de zomer, terwijl de temperaturen oplopen tot 40 graden Celsius, een zak choco-pepernoten open te trekken? Dat gaat ons iets te ver. Toch denken supermarktketens in Nederland hier anders over.

Wil je een zak pepernoten scoren? Dan moet je in Hardenberg zijn, want in deze plaats in Overijssel ligt deze lekkernij al in de schappen. En hier lijkt niet iedereen even blij mee te zijn.

Lees ook
Zelf pepernoten bakken: zó maak je ze het lekkerst

“Het verpest de sfeer”

Ondanks dat we erg blij worden van extra snacks in de supermarkt, lijkt deze vroege lancering van de pepernoten niet bij iedereen even goed in de smaak te vallen. “Het verpest voor mij de hele sinterklaassfeer, het is veel te vroeg”, stelt een supermarktbezoekster in gesprek met RTV Vechtdal.

Mocht je denken dat dit argument nergens op slaat, dan heb je het mis. Chantal van der Lees, gedragspsycholoog voor verander communicatie, legt uit dat het komt door de norm die in Nederland is bedacht. “We zijn met z’n allen gewend om pepernoten in december te eten. Dat hebben we als norm gesteld”, stelt ze in de tv-uitzending. Wij zijn benieuwd: ga jij meteen een zakje scoren of wacht je nog even?

Beeld: pinterest