Food

Recept! Zo maak je een heerlijke passionfruit mojito cocktail

Roos-Sanne
passionfruit-mojito

De mojito is één van onze favoriete cocktails ever. Maar heb je ooit gehoord van de passionfruit mojito? Dit is een variatie op het klassieke drankje, waar wij helemaal obsessed mee zijn. Dit is hoe je ‘m zelf maakt!

Passionfruit mojito

De naam zegt het eigenlijk al, maar de passionfruit mojito is eigenlijk een variatie op de klassieke mojito. Een mojito is de populaire muntcocktail op basis van rum, met wat suiker onderin. Maar deze variatie met passievrucht gaat nu rond op TikTok en wij snappen maar al te goed waarom deze zo populair is. Het drankje is onwijs lekker en heel makkelijk om zelf te maken!

Ingrediënten

Om de cocktail zelf te maken moet je de volgende ingrediënten in huis halen:

  • 1 limoen;
  • suiker;
  • 1 passievrucht;
  • muntblaadjes;
  • 20 ml witte rum;
  • ijsklontjes;
  • bruiswater of sprite (wat jouw voorkeur heeft).

Lees ook
Recept! Zo maak je een heerlijke Hot Pink Chocolate cocktail

Bereidingswijze

Het maken van de passionfruit mojito is onwijs makkelijk en kost je bijna geen tijd. Begin door de limoen in ongeveer 4 stukjes te snijden en dit op de bodem van je glas te leggen. Schep er daarna een flinke theelepel suiker overheen. Snijd je passievrucht doormidden en lepel de helft van de inhoud eruit, in het glas. Stamp dit vervolgens goed door elkaar, zodat de sappen en het suiker goed gemixt worden. Voeg er daarna een handjevol muntblaadjes aan toe. Schenk er vervolgens de 20 ml witte rum bij en vul het glas met ijsklontjes. Maak het af door bruiswater toe te voegen. Hou je meer van een lekker zoete cocktail? Dan kun je in plaats van bruiswater ook Sprite gebruiken. Roer het even goed door elkaar en voeg er vervolgens nog een munttakje aan toe. Voor de finishing touch kun je de andere helft van de passievrucht er nog bovenop leggen. Et voilà!

View post on TikTok

Beeld: pinterest