Health

Last van puistjes op je billen? Zo kom je er weer vanaf!

puistjes-op-je-billen

Het is mega irritant en niemand zit erop te wachten, maar bijna iedereen heeft er wel eens last van: puistjes op je billen. We vinden het allemaal verschrikkelijk en komen er het liefst direct weer vanaf. Maar wat is nou de oorzaak van deze vervelende bultjes? En belangrijker nog: wat kun je doen om er vanaf te komen? Dat zochten wij voor je uit!

Puistjes op je billen

Om te begrijpen wat je kan doen om van die vervelende puistjes op je billen af te komen, moet je eerst weten hoe ze ontstaan. De reden dat je last hebt van acne op je billen is vaak folliculitis. Dit is een haarwortel-ontsteking die vaak ontstaat uit irritatie, wrijving, een bacteriële infectie of een blokkering van de haarzakjes. Sporters hebben hier ook vaak last van door het zweten, maar het kan ook komen door zweten of door te strakke kleding dragen. Daarbij kan je acne op je billen krijgen door het dragen van synthetische kleding. Ondanks dat we er natuurlijk niet op zitten te wachten, zijn puistjes op je billen heel normaal! Probeer er gewoon niet aan te friemelen, omdat dit het alleen maar zal verergeren.

Zo kom je er weer vanaf

Als je acne op je billen hebt, wil je er waarschijnlijk vanaf komen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Als eerst is het belangrijk om je billen te laten ademen. Draag dus minder synthetische kleding. Is dit – om wat voor reden dan ook – onvermijdelijk voor jou? Wissel je kleding dan direct bij thuiskomst om voor katoenen kleding en ondergoed.

Ook helpt het om twee tot drie keer per week je booty te exfoliëren. Dit helpt namelijk om alle olie en dode huidcellen uit je poriën te krijgen. Hou jij nou niet zo van een scrubsessie? Dan zou je ook een BHA exfoliant kunnen gebruiken; dit is net iets zachter voor je huid. Daarbij helpen tea tree olie en salicylic acid heel goed om na het douchen te gebruiken. Dit heeft namelijk een antibacterieel effect, wat goed helpt tegen de ontsteking. Ook werkt niacinamide goed om je huid te kalmeren.

Lees ook
Dit zegt jouw puistjeszone over jou (en wat je ertegen kunt doen)

Speelt voeding een rol?

Als je de bovenstaande dingen vermijdt, zal je merken dat je al een stuk minder last zal hebben van puistjes op je billen. Maar kan het ook aan je voedsel liggen? Ja, dat kan! Dat hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. Gaan de puistjes nou echt niet weg, ondanks dat je de bovenstaande tips hebt opgevolgd? Dan kun je proberen om minder zuivel, suiker en koolhydraten te eten. Maar dit hoeft lang niet altijd de magische oplossing te zijn.