Food

Dit item op het menu bij McDonald’s is het meest ongezond

Mcdonald's-ongezond

Als we lekker aan het genieten zijn van onze frietjes, kipnuggets of burgers willen wij eigenlijk niet weten hoe ongezond dat nou écht is. Je gaat niet naar de McDonald’s om gezond te eten, maar mocht je willen weten wat het meest ongezond is bij de fastfood-keten, hebben wij dat voor je uitgezocht.

Ongezond McDonald’s

Dat eten bij de McDonald’s ongezond is, hoeven we jou waarschijnlijk niet uit te leggen. Stiekem is dat ook, wat er ook zo lekker aan is. Er staat één burger op het menu die er qua calorieën toch echt bovenuit springt. De Double Big Tasty bevat maar liefst 994 calorieën. Niet heel verrassend, aangezien er twee burgers én een paar plakken bacon op het broodje zitten.

Lees ook:
McDonald’s fans zijn geshockeerd door ingrediënt in zoetzure saus

Toetjes

Dan willen we het even hebben over de McFlurry. Dit ijsje is namelijk de ongezondste keuze als het aankomt op desserts bij de Mac. Je kunt natuurlijk kiezen uit verschillende, en de McFlurry Twix bevat de meeste calorieën namelijk 464. Niet alleen daarom is dit toetje zo ongezond: het ijsje bevat maar liefst 59 gram suiker. Oei!

‘Gezondere’ keuzes

We willen natuurlijk niet dat jij teneergeslagen je volgende tripje naar de McDonalds maakt door deze informatie. Dit zijn de items op het menu die iets minder ongezond zijn, maar wel erg lekker:

  • Hamburger: 248 calorieën
  • Cheeseburger: 297 calorieën
  • McKroket: 344 calorieën
  • Chili Chicken: 314 calorieën
  • Filet-o-Fish: 326 calorieën
  • McFish: 281 calorieën

Andere opties

Mocht je zin hebben in een lekker ijsje, maar ben je geschrokken van het calorieën aantal in de McFlurry? Ga dan voor het standaard ijshoorntje, deze bevat slechts 137 calorieën. In een medium frietjes zit 329 calorieën, bij een kleine 231 en bij een grote portie 434 calorieën. Wil je nou écht gezond doen? Ga dan voor de Grilled Chicken Salad, die heeft maar 138 calorieën.