Oatly lanceert kant-en-klare matcha: geen stress, alleen genieten

We kennen het allemaal: ineens heb je zo’n onbedwingbare craving naar matcha. Je zou het het liefst elke dag drinken, maar eerlijk is eerlijk: door regenbuien of een berg schoolwerk heb je geen zin om op de fiets te springen. En telkens zes euro aftikken in de stad? Ook niet ideaal. Zelf matcha maken lijkt leuk, tot je hele keuken (en je witte top) onder de groene poeder zit. Gelukkig is er nu goed nieuws: Oatly maakt het ons makkelijk met een kant-en-klare matcha.

Onze eigen barista

Matcha is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, al helemaal dankzij TikTok. We kijken allemaal stiekem met bewondering naar barista’s die moeiteloos de meest ingewikkelde varianten voor ons shaken. Van aardbei-matcha tot mango, alles kan. Met Oatly’s nieuwe kant-en-klare versie hoef je niet meer te stuntelen: gewoon even schudden en binnen een paar seconden heb je je eigen barista-proof drankje thuis.

▼ scroll verder ▼

Kant-en-klaar maar ook héél lekker

En nee, je hoeft niet bang te zijn dat het te ver van de echte smaak afstaat. De matcha is zoet, romig, goed opschuimbaar en heeft een subtiele hint van vanille. En dat voor maar €3,59 per pak – een stuk goedkoper dan de gemiddelde to-go matcha in de stad.

Hoe zit het met de kwaliteit?

Voor de échte matcha-lovers: dit is geen nepversie. Oatly legt uit dat de groene theebladeren worden gestoomd om ze vers te houden, waarna de stelen en nerven worden verwijderd en vermalen tot een fijn poeder. Precies zoals bij authentieke matcha. Dat poeder wordt gemengd met hun bekende haverdrank, zodat je een zachte en toch krachtige smaak krijgt.

Met deze ready-to-drink matcha wordt je ochtend- of middagcraving ineens een stuk makkelijker vervuld. Geen gedoe met klontjes of poederexplosies, gewoon inschenken en genieten. Dus ren naar je dichtstbijzijnde supermarkt, want dit wordt de nieuwe go-to voor alle matcha fans. Eén vraag blijft alleen nog open… hoeveel matcha is te veel matcha? Lees ook: Too much matcha: hoeveel cafeïne zit er eigenlijk in matcha?