Films & Series

Trailer en releasedatum: alles wat we weten over de Gossip Girl reboot

Het is inmiddels al acht jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van onze favoriete upper east siders. Kun je het je voorstellen?! Na het eindeloos rewatchen van de serie werden we vorig jaar zomer verrast met geweldig nieuws: er komt een Gossip Girl reboot! En de trailer is er finally

Gossip Girl reboot

De storyline van de Gossip Girl reboot
De Gossip Girl reboot speelt zich af in het heden met een compleet nieuw verhaal. Een groep van vijf tieners krijgt, net als in de originele serie, te maken met gossip. Social media gaat hierin volledig – à-la nu – een grote rol spelen. Ook krijgen we te zien wat er in de afgelopen acht jaar is veranderd. We weten inmiddels dat Emily Alyn Lind een soort ‘Serena van der Woodsen 2.0’ vertolkt. Zij speelt Audrey, die in een lange relatie zit en zichzelf afvraagt wat de wereld om haar heen nog meer te bieden heeft. Wij zijn inmiddels begonnen met aftellen!

De originele cast 
Zoals je waarschijnlijk wel al wist, spreekt Kirsten Bell in de Gossip Girl reboot je weer bij over de scandelous lives of Manhattan’s Elite. Haar voice-overs zijn iconisch voor de serie en wij kunnen dan ook niet wachten om haar stem weer te horen in de Gossip Girl reboot. Daarnaast is laatst bevestigd dat acteur Chace Crawford (Nate Archibald) terugkeert! Het is nog onduidelijk welke rol hij krijgtm maar hij denkt zelf dat hij een vader zal spelen. “Nee, ik heb geen idee wat mijn rol zal zijn. Ik houd van de programmamakers, dus wat mijn rol ook zal zijn, ik zal geen ‘nee’ kunnen zeggen.” Op wat voor manier Chace dan ook te zien zal zijn, we can’t wait. 

Of de rest van de originele cast ook terugkeert is nog onduidelijk. Alle acteurs van de hoofdpersonages uit de originele serie zijn door de schrijvers benaderd. Echter, Leighton Meester (Blair Waldorf) heeft eerder al bekend gemaakt niet enthousiast te zijn over een Gossip Girl reboot. Vinden wij heel jammer! Ook Penn Badgley (Dan Humphrey) ziet dat niet zo zitten. Al sluit hij het niet volledig uit. Wij kunnen alleen maar hopen dat we in de reboot een update zullen krijgen van hoe het met Blair, Dan, Chuck en Serena gaat!

Releasedatum Gossip Girl reboot
HBO Max heeft namelijk laten weten dat het eerste seizoen al vanaf 8 juli 2021 op de streamingdienst te zien zal zijn. Het is niet bekend of de serie in Nederland te zien zal zijn via een andere streamingdienst. Tot die tijd kun je herinneringen ophalen met deze quotes óf er eindelijk achter komen op wie jij meer lijkt: Serena of Blair. 

Bron: Cosmopolitan, VogueBeeld: GettyImages, BrunoPress