Food

Happy weekend: zo maak je de Licor 43 cheesecake brownie mét Nutella

Cheesecake? Lekker. Brownies? Ook lekker. Maar je kunt er ook nog eens een schepje bovenop doen. Wat dacht je van Oreo cheesecake brownie met Licor 43 én Nutella? Alles in de naam smaakt goed, dus die combi móet wel hemels zijn. Ben jij niet vies van een middagje in de keuken en houd je ervan om nieuwe recepten uit te proberen? Dan wordt het maken van deze overheerlijke cheesecake misschien wel je volgende project. Lees snel verder voor het recept.

Geen 18? Geen alcohol. Maar niet getreurd: je kunt de Licor 43 ook vervangen voor chocolademelk ;-).

Laten we allereerst beginnen met alles wat je nodig hebt, namelijk:

Ingrediënten
– 80 gr witte chocolade
– 3 grote eieren
– 80 gr Nutella
– 1 eetlepel vanille-extract
– 225 gr roomkaas
– 110 gr gesmolten roomboter
– 150 gr chocolade (puur)
– 150 gr bloem
– 200 gr basterdsuiker
– 2 pakken Oreo’s
– 150 gr suiker
– Paar scheuten Licor 43
– snufje zout

De brownie:
1. Als alle benodigdheden in huis zijn kan het echte werk beginnen. Voor dat je aan de gang gaat met het beslag verwarm je de oven voor op 175 graden en vet je het blik alvast in. Als je dat hebt gedaan smelt je de pure chocolade (150 gr). Dit kun je doen door een pan met kokend heet water op het vuur te zetten, waarna je er een kleine pan met daarin chocolade in plaatst.

2/ Terwijl de chocolade smelt klop je de eieren los in een kommetje, waarna je bastardsuiker (200 gram) en vanille-extract (1 el) toevoegd. Vervolgens meng je dit met wat gesmolten roomboter (110 gram).

3. Als de chocolade inmiddels gesmolten is, voeg je het suikermengsel en Licor 43 (40 ml) toe en roer je het rustig door. Voeg tijdens het roeren bloem (150 gr) toe en giet het beslag hierna in het bakblik.

De cheesecake:
4. Nu is het tijd voor de cheesecake. Klop de roomkaas (225 gram) op in een kommetje en voeg hier suiker (150 gram) aan toe. Voeg 3 eieren, 1 snufje zout en vanille-extract (1/2 el) toe aan het mengsel en mix dit tot een glad geheel. Tot slot mix je Licor 43 (20 ml) en 15 verkruimelde Oreo’s door het cheescakebeslag.

En wat nu?
5. De basis is nu klaar, maar je bent er nog niet. Nog een paar stappen totdat je van je heerlijke, zelfgemaakte cheesecake kunt genieten. Pak het browniebeslag en verdeel 15 Oreo’s over het beslag. Pak daarna het cheesecakebeslag erbij en giet deze over het browniebeslag. Zet het geheel nu +/- 40 minuten in de oven.

6. Als de tijd voorbij is laat je de cake even afkoelen en kun je nog wat geplette Oreo’s over de cake gooien. 

7. Terwijl je cake nog even extra af kan koelen, pak je een kom. Hier doe je een scheut Licor 43 in, samen met de Nutella (80 gr). Mix het geheel en zet het kommetje 30 seconden lang in de magnetron. Inmiddels is de Nutella gesmolten en komt het einde in zicht. Je kunt nu de nutella over de cake heen gieten en nog wat witte chocoladestukken (80 gr) over de cake heen strooien.

En dan staat je nog maar één ding te doen… Namelijk: smullen maar!

Beeld: iStock