Lifestyle

7 eerste date ideeën die écht leuk & origineel zijn

Een eerste date is altijd mega spannend, want je weet gewoon niet wat er te wachten staat. Wat nou als je niks hebt om over te praten of wat nou als hij/zij helemaal niet leuk is? En wat moet je in vredesnaam doen op die eerste date?! Geen paniek, want we hebben écht leuke ideeën voor je op een rij gezet voor jouw eerste date, zodat dit een groot succes wordt! 

Eerste date ideeën: spelletjes doen in een bar
Spreek af in een bar waar ze ook bordspelletjes hebben. Mocht het tijdens de date stilvallen, pak er dan een leuk spelletje bij. Zo wordt het allemaal een stuk minder awkward en leer je elkaar ook heel goed kennen. Want het is wel goed om te weten of je date te fanatiek is bijvoorbeeld. 

Eerste date ideeën: kookles volgen
Het is altijd goed om iets te doen als je een eerste date hebt. Ga bijvoorbeeld samen een kookles volgen, want zo werken jullie meteen samen. Enne, in de keuken is er genoeg ruimte om te flirten. 

via GIPHY

Eerste date ideeën: ga ‘window’ shoppen
Lekker samen rondstruinen door de stad en kijken wat er allemaal in de etalages ligt. Terwijl jullie rustig rondlopen en rondkijken kunnen jullie elkaar heel goed leren kennen. Geen idee wat je moet zeggen? Check dan dit artikel voor nog meer date tips!

Eerste date ideeën: naar een speelhal
Als jullie allebei spelletjesliefhebbers zijn is het natuurlijk heel erg leuk om op de eerste date naar een speelhal te gaan. Hier vind je heel veel verschillende spellen waar je het tegen elkaar op moet nemen. Go for it girl! 

Eerste date ideeën: ga naar een museum expositie 
Dit lijkt misschien een idee voor een derde date, maar samen naar een museum expositie gaan is ook op de eerste date een leuk idee. Samen naar kunst kijken en ondertussen elkaar goed leren kennen. 

Eerste date ideeën: ga naar een buitenbioscoop
Hiervoor moet het op jullie date wel mooi weer zijn, maar in de openlucht een film kijken is heel romantisch. Krijg je het wat kouder? Kruip dan lekker tegen je date aan. 

via GIPHY

Eerste date ideeën: naar een bar met live muziek
Zijn jullie allebei echte muziekliefhebbers? Dan is een concert natuurlijk leuk, maar een bar waar ze live muziek hebben ook! Dat is namelijk lekker low-key. Eén tip: zorg er wel voor dat jullie elkaar kunnen verstaan. Het is natuurlijk zonde als je elkaar niet goed leert kennen. 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock