Lifestyle

5 onderwerpen waardoor je weet of je date een match made in heaven is

Tijdens een eerste date krijg je een algemene indruk van diegene, zie het als een voorproefje. Toch moet je op basis van dit voorproefje wel bepalen of je nog een keer met hem op date wil. Als je de volgende onderwerpen aansnijdt op de eerste date kom je er snel genoeg achter of jullie een match made in heaven zijn.

Voordat je op een tweede date gaat wil je zeker weten dat jullie op dezelfde lijn zitten qua familie, vrienden, ambities, noem het maar op. Dus speel je het slim tijdens de eerste date en begin je subtiel over de volgende onderwerpen, zodat je meteen weet wat voor vlees je in de kuip hebt…

Familie
Familie is een belangrijk onderdeel in je leven. Of hij nu een goede band heeft met hen of niet, familie is de basis. Ben jij een écht familiemens? Dan is het belangrijk om te weten hoe hij tegen (schoon)familie aankijkt. Misschien heeft hij wel een hekel aan familieuitjes of etentjes, terwijl jij hier juist veel waarde aan hecht. Het is vervelend om hier later in de relatie achter te komen. 

Vrienden
Misschien kom jij net uit een relatie waarbij jouw ex liever elke dag met zijn vrienden was en amper tijd voor jou had. Het laatste waar jij zin in hebt is precies zo’n jongen. Dat hij een aantal goede vrienden heeft zegt veel over hem, bijvoorbeeld dat hij sociaal is. Met wie hij omgaat bepaalt deels wie hij is.
Reizen
Naast dat je meer over hem te weten komt, doet dit gespreksonderwerp het ook altijd goed tijdens dates. Bijna iedereen houdt namelijk van vakantie en heeft leuke verhalen te vertellen. Het soort vakanties waar hij van houdt en de reizen die hij nog wil maken zeggen veel over hem. Mischien wil hij het liefst met zijn vrienden een week zuipen in Lloret de Mar en wil jij graag Azië verkennen. “Als je morgen op vakantie moet en het mag elke bestemming zijn, wat kies je dan?” is een leuke vraag om te stellen.

Dromen
Wat is zijn grootste droom? Heeft hij een passie? Deze dingen wil je zeker weten na de eerste date. Misschien delen jullie wel een passie en kunnen jullie hierover praten tijdens de date. Je komt er meteen achter of hij ambitieus en gedreven is, of zijn tussenjaar hem wel bevalt of dat hij niet van plan is om ooit weer de schoolbanken in te gaan. 

Dieren
Dit klinkt natuurlijk als een afgezaagd onderwerp, maar het zegt veel over hem. Hij hoeft echt geen veganist te zijn of elke week vrijwillig Greenpeace te steunen, maar een beetje dierenliefde wordt altijd gewaardeerd. Misschien heeft hij wel een huisdier, of had hij er één. Aan de manier waarop hij erover praat merk je snel genoeg of hij een beetje empathie heeft. Een harteloze jongen is wel het laatste wat jij wilt…

Bron: elitedaily.com, mannengeheim.nl | Beeld: iStock