News

Zien! Dit is het nieuwe studentenhuis van kroonprinses Amalia

studentenhuis-amalia

Onze 18-jarige kroonprinses Amalia gaat in haar studententijd wonen in een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, dat maakte het weekblad ‘Weekend’ zojuist bekend. Ook zou ze een eigen parkeerplek hebben voor de deur. 

In dit grachtenpand zal Amalia gaan wonen tijdens haar studententijd

Zo’n huis willen wij ook wel!

Prins Bernhard

Veel mensen gingen er vanuit dat prins Bernhard, de neef van Koning Willem-Alexander, het studentenhuis van Amalia zou gaan regelen. Maar dat is dus niet waar! Dit grachtenpand is namelijk niet van Bernhard, maar van de buren van het koningspaar in Griekenland. En dat is de familie Dreesman, die kun je nog kennen van de V&D van vroeger.

Ook gingen er geruchten rond dat Amalia bij haar oudere nicht, Eloise van Oranje, zou gaan wonen. Die woont ook in Amsterdam, op de Keizersgracht, maar dat is dus ook niet het geval.

De tekst gaat verder onder de tweet

View post on Twitter

Lees ook
Eloise van Oranje deelt groot nieuws: “Een nieuw hoofdstuk!”

Veiligheidsmaatregelen

Maar voordat Amalia in september gaat verhuizen moeten er nog behoorlijk wat maatregelen worden genomen. De veiligheid van de kroonprinses is natuurlijk heel belangrijk is!

Amalia gaf eerder in een interview aan dat ze zich goed realiseert dat er momenteel een woningnood is voor veel studenten: “Veel vriendinnen van mij hadden vorig jaar écht moeite om een kamer te kunnen vinden. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. En ik kijk er ook ontzettend naar uit om met medestudenten daar te kunnen wonen”, liet ze toen weten.

Bron: RTL BoulevardBeeld: Instagram @koninklijkhuis

Must reads 👀