News

Déze B&B-eigenaren doen mee aan het gloednieuwe seizoen van B&B Vol Liefde

nieuwe b&b vol liefde

Het nieuwste seizoen van B&B Vol Liefde komt steeds dichterbij! Het vierde seizoen gaat van start op 15 juli en wij kunnen niet wachten op negen weken vol kijkplezier. In december werden elf mogelijke deelnemers bekendgemaakt, waarvan er acht uiteindelijk op televisie te zien zullen zijn. Dit zijn de B&B-eigenaren die meedoen aan B&B Vol Liefde 2024.

B&B Vol Liefde

Het is bijna weer zo ver! Over drie weken is het weer tijd om met je besties of familie op de bank voor de televisie te zitten, want het vierde seizoen van B&B Vol Liefde gaat van start op 15 juli. De zoektocht naar de liefde zal dit seizoen niet zeven weken duren, maar wel liefst negen weken! Dat betekent extra lang genieten van alle romantische avonturen en spannende momenten in de prachtige B&B’s. Elke aflevering volgen we verschillende B&B-eigenaren over de hele wereld. Ze hebben allemaal één wens: ze hopen de liefde van hun leven te vinden. Bereid je voor op romantische dates, gezellige etentjes en mooie locaties, waardoor je elke maandag tot en met donderdag weer uitkijkt naar de volgende aflevering.

In december werden elf potentiële kandidaten bekendgemaakt, maar uiteindelijk zijn er slechts acht door RTL geselecteerd. De elf mogelijke deelnemers waren: Iris (57) uit Griekenland, Robert Jan (57) uit Schotland, Albert (63) uit Spanje, Mike (35) uit Spanje, Arno (46) uit Frankrijk, Anja (70) uit Frankrijk, Roland (59) uit Hongarije, Henriëtte (61) uit Italië, Suzanne (58) uit Frankrijk, Thijz (64) uit Frankrijk en Mirjam (52) uit Zuid-Afrika. Ondertussen weten we wie de acht B&B-eigenaren zijn van het nieuwste seizoen van B&B Vol Liefde 2024. Maak kennis met…

1. Albert, Spanje

De 63-jarige Albert is de eigenaar van een prachtig veertiende-eeuws kasteel in het Catalaanse La Bisbal D’Emporda. Zijn – allesbehalve kleine – B&B telt maar liefst dertien kamers, twee zwembaden en restaurants en een kapel, na tweeëntwintig jaar hard werken.

Albert houdt ervan om in beweging te blijven en hardloopt het liefst iedere dag. Ook is hij een échte crea bea en knutselde hij met veel plezier de grootste miniatuurversie van de Slag van Waterloo in elkaar. Zijn B&B zette hij op met zijn ex-vrouw, maar dat huwelijk is na drieëntwintig jaar helaas recentelijk stukgelopen. Ondanks dat hij pas kort vrijgezel is, is Albert wel klaar voor een nieuwe relatie. “Kom maar schatje.”

Wat Albert zoekt in een vrouw? “Avontuurlijk, nog een beetje er goed uitzien, met levenservaring.” Het is tijd voor Albert om nog één keer verliefd te worden.

Beeld: RTL

2. Anja, Frankrijk

Anja is misschien wel 70 jaar oud, maar bloeit nog van het leven! Ze runt haar Chambre d’hôte in het Franse Biches helemaal in haar eentje. “Ik ben nog een hele vitale vrouw”, vertelt ze. Ondanks dat ze nog een fit lichaam heeft, mag een leuke vent heus wel wat taken van haar overnemen. “Het schoonmaken van de doucheputjes is minder leuk. Dat mag die man dan doen.”
Ondanks dat Anja geen kinderen heeft, voelt ze zich helemaal niet eenzaam.”Ik kan heel goed tegen stilte. Ik ben dan wel alleen, maar ik ben nooit eenzaam. Ik vind dat eenzaamheid ook niet een goed uitgangspunt is om naar een leuke partner om te kijken.” Toch hopen we natuurlijk dat ze aan het einde van de rit leuk gezelschap gevonden heeft!

Beeld: RTL

3. Arno, Frankrijk

De 46-jarige Arno, die oorspronkelijk komt uit de Achterhoek, woont in het Franse dorpje Payzac in de Dordogne waar hij vorig jaar een oud boerderijtje op de kop tikte. Ondanks dat hij een paar lange relaties achter de rug heeft, is hij nu vier jaar lang single en helemaal ready to mingle.

Arno houdt van klussen en heeft groene vingers, waardoor hij veel plezier haalt uit het werken in zijn moestuin. “Ik vind fit en gezond zijn belangrijk. In de sportschool aan apparaten hijsen doe ik niet, maar ik krijg wel genoeg beweging met het klussen.” Hij vindt het belangrijk dat zijn toekomstige partner net zo een fitte man als hij is.

Beeld: RTL

4. Iris, Griekenland

Het is nog niet eerder gebeurt in de geschiedenis van B&B Vol Liefde: dit seizoen landt het vliegtuig ook in het prachtige Griekenland, waar de 57-jarige B&B-houdster Iris the Mamma Mia life leeft. “Ik zoek nog mijn Pierce Brosnan. Maar hij hoeft er niet zo uit te zien hoor”, lacht ze.

Haar B&B bestaat uit drie leuke azuurblauwe vakantiewoningen aan de Griekse zee. Iris zit niet stil en ze is op zoek naar iemand die net zo actief als zij is. “Ik ben een doener. Ik ga niet heel de dag op een bedje liggen”, vertelt ze. “Het moet een man zijn die bij mijn levensstijl past. Hij moet nog actief zijn in het leven”, legt ze uit. “Ik hoop echt de liefde van mijn leven te vinden. Niet zomaar voor een avondje uit.” Wij hopen het ook Iris!

Beeld: RTL

5. Mike, Spanje

De 35-jarige Mike runt in de zomer een jetskibedrijf met zijn vader aan de Costa Brava in Spanje. Daarnaast heeft hij zelf een B&B in Maganet De La Selva. Hij hoopt dat hij na 2,5 jaar vrijgezel te zijn geweest, eindelijk weer zijn vrije avondjes met iemand samen kan besteden. “Mijn hart staat open voor iemand. Ik hoop dat ik ‘s avonds lekker gezellig met iemand kan koken en een filmpje kijken.”

Mike heeft tot nu toe altijd relaties gehad met Spaanse dames. “Ik voel dat het met een Nederlands meisje wat makkelijker is. Nederlandse vrouwen zeuren niet zo, die vinden alles goed. Ik sta daar nu echt voor open.” Een sportieve meid die van dieren houdt, is voor hem het perfecte plaatje!

Beeld: RTL

6. Mirjam, Zuid- Afrika

Helemaal aan de andere kant van de wereld, in het verre Zuid-Afrika, heeft de 52-jarige Mirjam een lodge in de  ‘bush bush’. Ze heeft in maar liefst zeven verschillende landen gewoond en scheidde twee jaar geleden van haar ex-man. Nu woont ze in haar eentje tussen het Afrikaanse wild van het dorpje Hoedspruit. “Wij hebben geen hekken, dus de Big Five loopt tussen de vakantiehuizen door.”
Voor Mirjam is het belangrijk dat ze een man vindt die net zo een avonturier is als zij en het wild aan kan. “Ik heb enorm veel liefde te geven. Ik zoek iemand met humor. Als je hier geen humor hebt dan red je het niet”, vertelt ze. “Het is go with the flow. Je moet heel flexibel zijn.”

En wat Mirjam naast haar omgeving te bieden heeft, dat is nog een geheim! “Ik zoek een partner voor mij, niet voor de business. Hij hoeft niet verliefd te worden op de omgeving, alleen op mij.”

Beeld: RTL

7. Robert Jan, Schotland

De 57-jarige Robert Jan is al ongeveer de helft van zijn leven te vinden in het mooie Schotland. Na langere tijd niet durven te verhuizen, deed hij vorige zomer eindelijk de stoute schoenen aan. Momenteel woont hij in een groot jachthuis in de ongerepte Schotse Hooglanden, in het dorpje Invergordon. Hoe Robert Jan zichzelf omschrijft? “Traditioneel, beschaafd, netjes en corporaal. Misschien wel als een oude kakker,” vertelt hij. Hij is dan ook op zoek naar iemand die begrijpt wat hij aan het doen is.

Robert Jan kreeg 2,5 jaar geleden kanker. “Ik heb moeten vechten voor mijn leven. Maar daardoor zet ik wel makkelijker zo’n stap”, vertelt hij over de stap om een B&B te starten in Schotland.

Beeld: RTL

8. Thijz, Frankrijk

De 64-jarige Thijz is campinghouder in het Franse Saint-Geniez-Ô-Merle. Hij omschrijft zichzelf als een kunstenaar en uitvinder, en is nu voor acht jaar in bezit van zijn afgelegen B&B. “Toen ik hier kwam was het heel ruw. Maar ik heb er keihard aan gewerkt. Ik heb hier alles zelf gemaakt”, vertelt hij. “Dit is mijn paradijsje. Ik hoop dat het ook het paradijsje wordt van iemand die hier graag wil komen om er samen aan te werken.”

En wat is er nu leuker dan je mooiste parel mogen delen met de liefde van je leven? “Wat ik mis is de vraag: ‘Heb je trek in koffie?’ Of dat iemand tegen mij zegt: ‘Je moet je scheren’. Het gaat mij om de eenvoud die daarin zit.”

Beeld: RTL

Heb je het al in je agenda staan? Vanaf 15 juli, elke maandag tot en met donderdag, zie je Albert, Anja, Arno, Iris, Mike, Mirjam, Robert Jan en Thijz het avontuur aangaan, op zoek gaan naar de liefde van hun leven. We kunnen niet wachten!

Beeld: RTL