Films & Series

Nostalgie! Deze trilogie staat vanaf deze week op Netflix

nieuw-op-netflix-maze-runner

Volgens ons was het de gouden tijd van films en series: het tijdperk van The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner. Deze dystopische verhalen sleepten ons mee naar werelden waar we volledig in opgingen. Of het nu de boeken waren of de films, dit was de absolute piek voor verhalenvertellers, en wij waren échte verhalenverslinders. Nu hebben we goed nieuws; want één van onze favoriete trilogieën staat vanaf vandaag op Netflix!

Nieuw op Netflix

Is er iets beters dan even ontsnappen aan de drukte van school, studie of werk met een goede serie of film? Met Netflix die wekelijks nieuwe content toevoegt, zitten wij aan het scherm vastgeplakt. Van meeslepende series tot romantische komedies, we verslinden deze juweeltjes in één avond. Maar geen enkel genre kan tippen aan de dystopische sci-fi verhalen van een decennium geleden. The Hunger Games, Divergent waren al favorieten op onze streamingdienst, en nu kunnen we ook genieten van de The Maze Runner-trilogie.

The Maze Runner

In het universum van The Maze Runner wordt de kijker meteen meegenomen in een mysterieus en intrigerend verhaal. De protagonist, de zestienjarige Thomas – gespeeld door de knappe Dylan O’Brien – wordt op een duistere manier geïntroduceerd – ontwakend in een industriële lift, zonder enige herinneringen behalve zijn eigen naam. Zijn reis brengt hem naar De Glade, een afgesloten wereld omsloten door hoge, grijze muren, bewoond door een groep tienerjongens die zichzelf de Gladers noemen.

Hier moeten ze zien te overleven, zichzelf voorzienend van voedsel door middel van landbouw en zich aanpassend aan hun angstaanjagende omgeving. Maar het mysterie verdiept zich wanneer ze ontdekken dat hun wereld wordt doorkruist door een labyrint dat elke nacht verandert. Als er dan elke dertig dagen een nieuwe jongen aankomt, samen met nieuwe voorraden, wordt de spanning en het gevoel van onheil alleen maar groter. Terwijl Thomas en zijn mede-Gladers proberen te ontsnappen aan dit labyrint en de duistere krachten erachter proberen te begrijpen, zaten wij als tienermeisjes op het puntje van onze stoel.

Watch on YouTube

Trilogie

Fans van The Maze Runner-trilogie kunnen nu volop genieten op hun favoriete streamingdienst, want Netflix heeft niet alleen het eerste deel, maar meteen alle drie de films van deze epische saga toegevoegd aan hun assortiment. Dat betekent dat liefhebbers van spanning, avontuur en natuurlijk de looks van Dylan O’Brien zich kunnen verheugen op een avondje bingen. Van de adembenemende actie in The Scorch Trials tot de hartverscheurende ontknoping in The Death Cure, deze films hebben alles wat je nodig hebt om jezelf te transporteren naar een ander universum – en uiteindelijk iets gelukkiger te zijn met de realiteit waarin we zelf leven.

Beeld: The Maze Runner