Love

Waarom reageren mensen steeds minder op datingapps?

niet meer reageren datingapps

Dit is misschien wel een van de grootste frustraties van gebruikers op datingapps: genegeerd worden. Maar waarom reageren sommige gebruikers ineens niet meer? Wij leggen het je uit!

Datingapps

Datingapps worden al jarenlang gebruikt en sinds de coronacrisis zijn singles nergens anders meer op te vinden. Het is een goede manier om misschien wel de liefde van je leven tegen te komen. Maar gebruikers van datingapps hebben wel één grote frustratie en dat is genegeerd worden. Wij vroegen ons daarom ook af: waarom negeren mensen berichten op datingapps? Flair.be heeft daar onderzoek naar gedaan en bracht de antwoorden naar buiten.

Redenen om niet te reageren op datingapps

Uit het onderzoek kwamen tien redenen waarom mensen niet reageren op datingapps.

  1. Een slechte of weinig originele openingszin
  2. Bij nader inzien toch niet aangetrokken tot de foto’s / verkeerd geswipet
  3. Geen zin of tijd om te praten
  4. Al met te veel andere matches aan het chatten
  5. Taalfouten in het eerste bericht
  6. Vrouwonvriendelijke uitspraken
  7. Meteen uit op een avontuurtje tussen de lakens
  8. Datingapps zijn niet meer dan bezigheidstherapie
  9. Al iemand anders aan het daten
  10. Match woont te ver

De slechte of niet originele openingszin staat dus duidelijk op nummer één en dat is volgens expert Ina ook best logisch. “We worden in het echte leven al zo beïnvloed door een eerste indruk en dat is op het internet niet anders. Een openingszin wil vaak ook al veel zeggen over wie die persoon is en waar hij/zij/hen eventueel naar op zoek is. Dus het is heel logisch dat veel mensen meteen afknappen als die opening niet is wat ze gehoopt/verwacht hadden.”

Lees ook: 
Science says: dit is de reden dat we meer daten in de zomer

Hard to get

Maar er is ook nog een andere reden waarom mensen ineens niet meer reageren op datingapps. ‘We kennen allemaal wel het bekende motto: “The chase is better than the catch”. Bij datingapps is dat ook zo. Iets dat we kunnen krijgen, wordt plots minder interessant. Op apps zoals Tinder vinden we ook gewoon oneindig veel profielen terug en daarom wordt een keuze maken ontzettend moeilijk. En hoe meer keuze, hoe sneller we denken dat we nog iemand kunnen vinden die leuker, knapper, grappiger of dichterbij is. Vergelijk het met het oneindig grote keuzeaanbod in supermarkten: hoe meer producten/merken, hoe moeilijker het wordt om het juiste pak melk te kiezen”, aldus expert Ina. Het is dus belangrijk om te onthouden dat een datingapp voor velen iets spannends is. Het ligt dus zeker niet aan jou.

Bron: Flair.beBeeld: Gossip Girl