Films & Series

Bij déze nieuwe Netflix-serie kan je zelf de verhaallijn beïnvloeden

netflix-serie-verhaallijn-beinvloeden

Netflix komt nu met een wel heel bijzonder concept. Een nieuwe Netflix-serie waarbij de kijker zelf de verhaallijn kan beïnvloeden. Hoe dit kan? Nou, de volgorde waarin je de afleveringen bekijkt heeft invloed op de manier waarop je de verhaallijn ziet! Bizar toch? We vertellen je er alles over.

Netflix-serie

We hebben het over de nieuwe serie genaamd Kaleidoscope. Deze misdaadserie geeft kijkers een unieke ervaring, aangezien je het op meerdere manieren kunt kijken. De serie bestaat uit acht afleveringen die allemaal vernoemd zijn naar een kleur. Het bizarre hieraan is echter dat het niet uitmaakt bij welke kleur je begint of verdergaat. Je eindigt altijd met een logisch verhaal. “Als je naar Kaleidoscope kijkt, is alle informatie aanwezig om de punten met elkaar te verbinden en het verhaal te kennen”, aldus Russell Fine, uitvoerende producent van deze serie. Onze interesse is in ieder geval gewekt. “Door de afleveringen op verschillende volgordes te bekijken krijg je een andere kijk op de personages. Er zijn vragen die in de ene aflevering worden gesteld die in een andere aflevering worden beantwoord”, laat maker Eric Garcia weten. Andersom zal je niet weten dat de dingen die voorbij komen antwoorden zijn op vragen die nog niet gesteld zijn.

Kaleidoscope

Zoals eerder vermeld is Kaleidoscope een misdaadserie. Deze zal gaan over een overval waarbij je als kijker een team van meesterlijke dieven volgt die in een kluis proberen in te breken. De eigenaar zegt dat dit onmogelijk is, maar mocht het de dieven wel lukken lopen ze weg met de grootste geldprijs in de geschiedenis. Dit brengt logischerwijs ook grote risico’s met zich mee. Zo moeten ze eerst langs het machtigste beveiligingsteam ter wereld en de FBI zien te komen. Garcia zegt dat de serie losjes is gebaseerd op een soort waargebeurd verhaal. “Na orkaan Sandy werd $70 miljard overspoeld in de kelder van de DTCC en het werd opgeruimd door een aantal grote banken. In mijn gedachten dacht ik: Nou, dat is een perfect dekmantel voor een overval”, vertelt Garcia.

Lees ook:
Yes! De kerstklassieker Love Actually krijgt een reünie

Cast en release

Natuurlijk hebben we je al omver geblazen met het concept, maar wacht maar tot je de fantastische cast hebt gezien. Zo zijn onder andere Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Rufus Sewell (Dark City) en Tati Gabrielle (Uncharted) te zien in de niet-lineaire anthologiereeks. De serie komt helaas pas op 1 januari 2023 op de streamingdienst, dus we moeten nog even wachten. Ook heeft Netflix nog geen officiële trailer gedeeld, maar wel een kleine teaser. Hierin krijg je een beeld in the making of Kaleidoscope.

Watch on YouTube

Beeld: Netflix

Must reads 👀