Travel

OMG! Binnenkort kun je ‘s nachts met de trein van Amsterdam naar Barcelona

Ben je toe aan een tripje naar Barcelona. Dan hebben we goed nieuws voor je! Binnenkort kun je namelijk ‘s nachts met de trein van Amsterdam naar Barcelona. De spoorwegmaatschappij European Sleeper is er druk mee bezig om dit realiteit te maken.

Met de trein van Amsterdam naar Barcelona

European Sleeper is er momenteel druk mee bezig, en als het goed is kunnen we over een jaar met de trein naar van Amsterdam naar Barcelona!

Lekker naar Barcelona

We houden allemaal van een lekkere, zonnige vakantie, toch? Barcelona is onder het dan ook een populaire vakantiebestemming: het is een geweldige stad om te shoppen, de restaurants zijn geweldig en het ligt vlakbij de zee. Tot nu toe konden we er alleen komen met het vliegtuig of met de auto, maar binnenkort komt daar dus verandering in!

Lees ook
Yes! Je kunt nu vanaf Utrecht centraal met de trein naar Kopenhagen

European Sleeper

European Sleeper is een Nederlands/Belgische spoorwegmaatschappij die streeft naar duurzaam reizen. We weten namelijk allemaal dat vliegtuigen enorm vervuilend zijn voor het milieu, en ook autorijden is niet een hele duurzame optie. In een trein passen natuurlijk honderden autobestuurders, wat dus heel wat CO2 zal gaan besparen!

Tot nu toe hebben ze al meerdere trajecten mogelijk gemaakt naar steden als Brussel, Berlijn, Praag en Dresden, maar binnenkort komt er daar dus nog eentje bij! Ze zijn nu namelijk druk bezig met een Sleeper die richting Barcelona zal gaan rijden, hoe leuk is dat? Het duurt nog ongeveer tot december 2023 tot deze Sleeper ook daadwerkelijk zal rijden, maar dan zullen we er ook meteen gebruik van maken.

17,5 uur in de trein

De Sleeper vertrekt vanaf Amsterdam en stopt daarna nog op bij Den Haag, Rotterdam en Roosendaal. Hierna zal de trein natuurlijk ook in het buitenland nog een aantal stops maken. De reis duurt in totaal 17,5 uur, dus als de trein om 17:50 uur wegrijdt uit Amsterdam ben je de volgende dag om 11:20 uur in Barcelona! Klinkt goed, toch?

Beeld: pinterest