Lifestyle

Dít zijn de 4 mooiste skigebieden van Europa om op wintersport te gaan

mooiste-skigebieden

Je houdt ervan of niet, maar wintersportvakantie is voor velen dé beste tijd van het jaar! De mooiste witte pistes en de gezellige après-ski. Maar welke plek is eigenlijk het beste om naar toe te gaan? Dit zijn de 4 mooiste skigebieden van Europa! 

1. St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

Dit is dé place to be voor alle ervaren skiërs en snowboarders. Dus als je een beginner bent, kan je beter een van de andere leuke plekken bezoeken! Naast de vele rode en zwarte skipistes is het hier ook mogelijk om op tientallen off-piste plekken te skiën. So cool! Onlangs nog zijn er meer liften toegevoegd aan het skigebied die je linken met andere gebieden in de regio. Een van deze gebieden is Lech, hier skiet onze koninklijke familie elk jaar! Dit valt allemaal onder dezelfde skipas, dus zonder extra kosten kan jij dit jaar skiën als een echte royal!

2. Cortina d’Ampezzo, Italië

Heb je er altijd al van gedroomd om te skiën op de Olympische spelen? In dit Italiaanse stadje kan dat! Al heel wat jaren geleden, in 1956 werden hier de Olympische Winterspelen georganiseerd. Maar deze pistes zijn dus nog steeds open en worden elk jaar druk bezocht! Zeker de moeite waard om hier dus een bezoekje aan te brengen. Naast de leuke en chique winkeltjes staat dit gebied ook bekend om zijn prachtige pistes. Je kan hier terecht als beginner én als pro.

3. Zugspitze, Duitsland

Dit is het allerhoogste skigebied van heel Duitsland. Het ligt op wel meer dan 2900 meter hoogte! What?! De liften brengen  je tot 2700 meter hoogte en vanaf hier kan je op gletsjers naar beneden skiën. Deze piste is zo hoog dat je helemaal tussen de wolken zit! In dit prachtige skigebied zijn er pistes voor alle niveaus en kan dus de hele vriendengroep mee (ook degene die nog nooit op latten hebben gestaan)! Voor de echte waaghalzen kan je naar de Kandahar Downhill gaan, deze baan maakte in 1936 deel uit van de Olympische Winterspelen.

4. Zermatt, Zwitserland

We sluiten deze lijst van de mooiste skigebieden in Europa af met een klassieker. Als je aan wintersport denkt, denk je standaard aan Oostenrijk of Zwitserland en dit is niet zonder reden. Dit skigebied heeft het prachtigste uitzicht, je kijkt namelijk uit op een van de mooiste bergen in heel Europa: de Matterhorn. Zermatt staat bekend om zijn lange pistes die eindigen midden in het dorpje. Hoe leuk is dat?! Je kunt technisch gezien dus helemaal terug skiën naar je verblijfplaats. In dit skigebied vind je ook de allerhoogste 3S kabelbaan ter wereld! Deze vervoert je tot maar liefst 3883 meter hoog, over de gletsjers heen! Weet je niet zeker welke pistes jij aan kan en welke niet? Je kunt een app van dit skigebied downloaden en die matcht jouw niveau met een bijpassende pistes. Handig!

Beeld: instagram @clairerose

Must reads 👀