Celebs

Monique Westenberg openhartig over relatie met André: ‘Ik haatte hem’

Danique
monique-westenberg-andre-hazes

Gisteren lanceerde Videoland de vijfdelige documentaire-serie van André Hazes. En ook Monique Westenberg, de ex van André Hazes, deed een woordje in de docu en vertelde over haar relatie met de zanger en ook over de break-up. 

Documentaire-serie André Hazes

In de documentaire-serie vertelt Monique Westenberg hoe ze André Hazes heeft leren kennen. Ongeveer tien jaar geleden werden ze door een gemeenschappelijke vriendin aan elkaar voorgesteld. Monique laat weten dat ze André eigenlijk iets te jong vond, maar besloot toch met hem op date te gaan. En de vonk sloeg al vrij snel over tijdens het etentje en er werd zelfs gekust! “Na twee weken stond hij voor mij deur en zei: ‘Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben tot over mijn oren verliefd”, vertelt Monique.

Ook vertelt Monique dat ze veel verandering heeft gezien in het doen en laten van André. Hij was nog niet zo een grote artiest als nu toen ze hem leerde kennen. “Ik heb hem wel zien veranderen door het succes. Onbewust is dat ook gegaan.”

Roze wolk

Het stel heeft door de jaren heen het een en ander meegemaakt. Op 12 december 2020 besloot André om Monique ten huwelijk te vragen en ze zei volmondig ja. Helaas duurde dit geluk voor het pas verloofde stel niet lang. “Ik zat op een roze wolk. Elke dag hadden we het erover. Dat was hartstikke fijn”, vertelt Monique.

André was toen niet aan het optreden en focuste zich volledig op zijn gezin. Iets wat de zanger helaas niet lang volhield. “Je komt tot de realisatie: misschien is dit toch niet wat ik wil. Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn”, aldus André.

“Ik haatte hem”

Het nieuws dat André de relatie wil beëindigen kwam voor Monique dan ook als een enorme shock. “Ik haatte hem. Zoveel pijn had ik, zoveel pijn”, vertelt ze openhartig. “Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen.”

Nu kijkt ze toch heel anders tegen de breuk aan. Ze vertelt dat ze niet wilde dat hij voor haar ging veranderen, maar dat ze ook niet helemaal wist met wie ze nu eigenlijk samen was. “Voor mij hoefde hij niet iemand anders te zijn. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien.”

Lees ook:
Zien! Videoland deelt eerste beelden van docu serie André Hazes

Zijn grote liefde

Veel mensen denken dat de twee toch weer bij elkaar zijn, maar Monique ontkracht deze roddels in de documentaire. “Nu zijn wij niet samen, dat vind ik moeilijk. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben veel te bang.”Ze is van mening dat de zanger zijn rust moet pakken en aan zichzelf moet werken. In de documentaire zien we dat André in therapie is gegaan en hier hard mee bezig is.

Aan het einde van de show, laat André weten dat Monique tot op de dag van vandaag nog steeds zijn grote liefde is. “Want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld”, aldus Dré.

Beeld: Instagram