Lifestyle

Science says: met je moeder bellen is goed voor je gezondheid

bellen-moeder-gezondheid

Je moeder zal vast heel blij zijn met dit nieuws en misschien motiveert het je om je lieve mama eens wat vaker een belletje te geven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bellen met je moeder goed is voor je gezondheid!

Gevoel van rust

Hoe ouder je wordt, hoe meer je je eigen moeder gaat waarderen. Als kind heb je vast nog wel eens ruzie gehad en was je het niet altijd met elkaar eens. Wanneer je wat volwassener bent, kom je erachter hoe veel je eigenlijk van deze belangrijke vrouw houdt en wat zij allemaal voor je doet. Aan het einde van een zware week kan je altijd bij haar terecht en komt ze met de beste adviezen. Het is daarom fijn om regelmatig met je moeder te bellen, maar het heeft dus ook nog eens voordelen voor je gezondheid.

Volgens wetenschappelijk onderzoek wordt het hormoon oxytocine aangemaakt wanneer je met je mommy belt. De stem van je moeder werkt vaak kalmerend en geeft jou een gevoel van rust. Voor een paar minuutjes voel jij je weer kind en kan je alle zorgen en stress loslaten. Oxytocine verminderd dan ook het stresshormoon, cortisol. En daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig en heeft je moeder toch altijd wel het allerbeste advies als je ergens tegen aan loopt.

Lees ook:
Het is bewezen: op vakantie met je zus is goed voor je gezondheid

Knuffelhormoon

Nu weten we dat het oxytocine-hormoon stressverminderend is, maar het staat ook bekend als het knuffelhormoon. Dit is een heel belangrijk stofje tijdens het leggen van sociale contacten. Uit een onderzoek aan de University of Wisconsin-Madison is zelfs gebleken dat dit knuffelhormoon net zoveel vrijkomt op het moment dat je met je moeder belt, als dat je haar in levenden lijve ziet. Daarentegen is een WhatsAppje sturen zeker niet genoeg! Heb je geen tijd om langs te schieten voor een bakkie, dan is bellen met je moeder dus wel echt de beste optie én het beste voor je eigen gezondheid 😉

Beeld: instagram @yolanda.hadid