Fashion

Trend-alert! Dit zijn grootste modetrends voor 2023

modetrends-2023

De modewereld kan soms verwarrend zijn. Zo vonden afgelopen maand de Fashion Weeks plaats voor de lente en zomer van 2023. Huh? Ja inderdaad de modewereld loopt altijd op de zaken vooruit. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de grootste modetrends voor het jaar 2023.

Goud

Metallic, glitters, pailletten, steentjes enz. We hebben het allemaal voorbij zien komen en het maakt eigenlijk niet uit voor welke je kiest. Het enige wat telt is dat je item shiny en glitterend is. De afgelopen jaren maken metallic kleuren steeds meer een comeback. Voor 2023 ligt de focus vooral op de kleur goud. Deze kleur zal de volgende lente en zomer het straatbeeld veroveren.

Tijdens Fashion Week lieten grote modehuizen volledig gouden looks zien, maar voor een alledaagse look zit je helemaal goed met één shiny item. Denk aan een top of een accessoire.

Ruches en franjes

In 2022 kon het in de modewereld allemaal niet gek genoeg. We houden van frutsels en tierlantijntjes en eigenlijk alles wat een basic item een upgrade kan geven. Ook in 2023 komt deze trend terug.

Grote modehuizen kunnen namelijk nog geen genoeg krijgen van de ruches en franjes en passen dit volop toe in hun nieuwe collecties. Franjes aan je jas, op laarzen of ruches in je jurk. Het kan allemaal.

Denim on denim

De modewereld houdt ervan om trends van vroeger terug te halen, zoals deze denim on denim trend uit de jaren ’90. Celebs als Dua Lipa en Bella Hadid werden eerder al gespot in een fully denim outfit en ook de runways waren overgoten door denim.

Van denim tops tot jeans tot zelfs accessoires. In 2023 trekken we de trend namelijk door en toveren we allerlei soorten accessoires om in spijkerstof. We love it!

Kant

Waar kant vroeger enkel gezien werd als ‘luxe en sexy’ stof voor lingerie of nachtkleding, wordt het nu volop gebruikt voor een alledaagse looks. In de jaren ’00 en ’10 zagen we deze transitie al gebeuren, waarna kant weer langzamerhand uit het modebeeld verdween.

Maar niet voor lang! Een van de modetrends van 2023 is namelijk de terugkeer van kanten details. Lekker luchtig voor het najaar!

Lees ook:
Trend-alert! De metallic trend gaat viral dit najaar

See-through

Zoals we eerder al vermeldden zijn we in 2023 niet bang om op te vallen en ook niet bang om wat skin te laten zien. Transparante materialen en doorzichtige items zijn niet weg te denken uit de modetrends van 2023. We hebben het dan niet alleen over see-through jurken, maar ook over tops, broeken en rokken. Een heerlijk gewaagde trend.

Beeld: pinterest

Must reads 👀