Films & Series

Videoland is op zoek naar Máxima lookalike voor nieuwe dramaserie

maxima-nieuwe-dramaserie

Zeggen jouw vrienden vaak tegen je dat je op koningin Máxima lijkt? Dan is Videoland op zoek naar jou voor de hoordrol in een dramaserie over Máxima. De serie zal gebaseerd zijn op het boek: Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. 

Dramaserie over koningin Máxima

In Nederland is dit een primeur, een dramaserie over het leven van de koningin. In de serie die eind 2023 moet verschijnen, zullen we Máxima’s jonge jaren zien in Argentinië. We komen meer te weten over familiebanden, leren over onvoorwaardelijke vriendschap en zien hoe de koningin te maken kreeg met hoge verwachtingen. We zien onder andere hoe ze vertrekt vanuit Buenos Aires naar Wall Street voor een prachtige carrière. Tenslotte zal de serie laten zien hoe het leven van de koningin in 1999 drastisch verandert wanneer de pers erachter komt dat ze een relatie heeft met kroonprins Willem-Alexander.

Acteren is nog maar één eis

Het is natuurlijk logisch dat je voor deze hoofdrol acteerervaring nodig hebt. Ook moet je op Máxima lijken én Spaans, Engels en Nederland spreken. Nu snappen we wel dat er een internationale casting is gestart naar de toekomstige hoofdrolspeelster. Het is een aardige check-list met eisen waar je als kandidate aan moet voldoen. Maar als je de hoofdrol eenmaal te pakken hebt, zit er een mooie reis aan vast. De serie wordt namelijk opgenomen in Argentinië, Spanje, New York en in Nederland.

Lees ook:
Bingen maar! Netflix kondigt 120 (!) nieuwe films en series aan

Meerdere Máxima’s

In de serie volgen we de koningin al vanaf haar jeugd. Er zullen daarom meerdere actrices zijn die de rol van Máxima zullen gaan vervullen. We volgen haar tijdens haar jeugd in Argentinië, haar tienerjaren en leven in New York tot aan haar relatie met Willem-Alexander. Tijdens de jeugd van Máxima werd er natuurlijk alleen maar Spaans gesproken. Vandaar de eis dat de kandidaten beschikken over de looks, ervaring en meertaligheid. Ben je nog niet geschrokken van de eisen? Misschien is deze rol wel op je lijf geschreven. Nooit geschoten is altijd mis, zeggen we dan maar 😉

Beeld: Instagram: @koninklijkhuis

Must reads 👀