Films & Series

Huh: Margot Robbie was niet de eerste keuze om Barbie te spelen

margot-robbie-barbie

Naast Ryan Gosling, is ook Margot Robbie niet de eerste keuze geweest om een hoofdrol te spelen in de nieuwe Barbie film. Waar zij in veel ogen de enige goede actrice zou zijn voor deze rol, is niks minder waar. Déze twee actrices werden eerder al aangesproken om de hoofdrol van Barbie op zich te nemen.

Barbie-film

Binnen een aantal dagen heeft de Barbie film al heel wat records verbroken en dat is allemaal te danken aan de power marketing en aan de goede acteurs. Alle fans zijn dol op hoofdrolspeelster Margot Robbie! Op elke catwalk wist ze haar inner-Barbie naar boven te brengen. Niemand had deze rol beter kunnen uitvoeren dan deze blondine, toch? Wij kunnen inmiddels niet meer aan Barbie denken, zonder het gezicht van Margot Robbie voor ons te zien. Toch hebben de filmmakers eerst nog aan twee andere actrices gedacht, voordat zij de Suicide Squad-actrice een uitnodiging opstuurde.

View post on Instagram
 

Margot Robbie was derde keuze

Als Margot Robbie niet de enige echte Barbie is, wie hadden de makers dan in gedachten? Het eerste belletje werd in 2015 gemaakt naar comedian Amy Schumer. De film had dan een humoristisch randje gekregen en de insteek was dan ook geheel anders dan hoe het nu heeft uitgepakt. Het script was toendertijd geschreven door Hilary Winston en ontwikkeld bij Sony. Het was nog niet het plan om de film ‘cool en feministisch’ te maken. Uiteindelijk heeft Amy het aanbod moeten afwijzen in verband met haar drukke schema en creatieve meningsverschillen met de schrijvers.

Uiteindelijk is het miljoenenproject in 2018 overgeplaatst naar het team Warner Bros. Hier is Greta Gerwig aangeschoven om mee te schrijven aan het script en werd zij de regisseur. Zij heeft er voor gezorgd dat Barbie is geworden, zoals ze nu is. Maar vóórdat dit gebeurde, werd ook Anne Hathaway benaderd om ‘stereotypical Barbie’ te spelen. The Princess Diaries-actrice heeft ook haar hoofd gedraaid voor de rol van Barbie, waardoor Margot Robbie er met het succes van door ging. Ook zij had het ‘te druk’ en was het niet eens over de ideeën voor de film.

Wat vet! Burger King heeft nu een roze Barbie-cheeseburger.

Beeld: barbie