Love

Het is bewezen! Mannen zorgen voor meer stress in een relatie

Celine
mannen-stress-relatie

Heb je ook wel eens de neiging om je vent de deur uit te zetten? Met ruzies en discussies in relaties is natuurlijk helemaal niets mis, maar pas wel op dat je hier niet te veel stress van krijgt! Uit onderzoek is nu namelijk gebleken dat mannen voor meer stress

Stressfactoren

We hebben al eens eerder over een onderzoek geschreven waaruit bleek dat mannen grote stressfactoren zijn het leven van een vrouw. Maar nu is er dus een nieuw onderzoek waaruit is gebleken dat mannen zelfs voor nog meer stress zorgen in een relatie. WOW! Dat hadden wij niet verwacht.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Universiteit van Padova is gebleken dat een relatie net zoveel eisend kan zijn als het moederschap. Maar liefst 75% van de deelnemers gaf aan dat zij meer tijd besteden aan de huishoudelijke taken en de dan de echtgenoten. Dit leidt regelmatig tot irritaties en discussies. Het gevolg hiervan? Je raadt het al: stress!

En dat is niet het enige, want uit ditzelfde onderzoek is ook gebleken dat mannen heel aanhankelijk zijn van vrouwen. Als een vrouw komt te overlijden in een relatie, dan hebben mannen hier meer last van, omdat wij vrouwen beter kunnen omgaan met stress en depressie.

Lees ook:
Lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

Geheim

Ook heeft een vrouw die inmiddels 109 jaar (!) is haar geheim met ons gedeeld voor een lang en gezond leven: ““My secret to a long life has been staying away from men. They’re just more trouble than they’re worth.” Misschien toch maar gewoon single blijven dan? Wij zijn niet helemaal overtuigd van dit onderzoek, maar we weten wel dat er heel veel leuke redenen zijn om single te blijven ;-).

Beeld: pinterest