Health

Slikken of spugen? Is het mannelijk goedje slecht voor je gezondheid?

mannelijk-goedje-gezondheid

Voor sommige is het slikken van het mannelijk goedje iets erotisch, andere vinden het vreselijk. Maar toch is het wel handig om te weten of het wel goed is voor je gezondheid. Kan je beter spugen of slikken?

Is het mannelijk goedje slikken slecht voor je gezondheid?

Wij vertellen je alles wat je erover wil weten.

Nuttige stoffen

De ene vrouw heeft geen enkel probleem om het te doen, de ander vindt het zelfs heel opwindend en dan heb je natuurlijk ook de dames die er helemaal niets mee hebben. Mannen daarentegen, ervaren het vaak als opwindend maar hoe dan ook, de keuze ligt uiteraard aan de vrouw. Besluit je het wel te doen, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de inhoud. Het grootste deel (90%) van mannelijk zaad bestaat namelijk uit water. De andere 10% is een combinatie van nuttige stoffen zoals eiwitten, koolhydraten, fructose en mineralen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. Handig ook om te weten: de eiwitten zijn licht verteerbaar dus liggen niet zwaar op de maag.

Voordelen van slikken

Dankzij een aantal onderzoeken weten we dat een aantal voordelen zitten aan het slikken van het mannelijk goedje voor je gezondheid.

  1. Stoffen die in mannelijk zaad zitten zouden een anti-depressief effect kunnen hebben.
  2. Vrouwen die het regelmatig doorslikken zouden opgewekter zijn en het bevordert ook hun slaap.
  3. Slikken houdt je jong en kan preventief werken tegen ziektes als Alzheimer.
  4. Vrouwen die slikken zouden minder risico lopen op ziektes tijdens de zwangerschap. Dit heeft te maken met de eiwitten in het zaad, die embryo’s zouden beschermen en vrouwen toleranter tegen ziektes maken.
  5. Het slikken van het mannelijk goedje helpt tegen ochtendmisselijkheid bij vrouwen.

Lees ook
Wil je weten! Zó smaakt sperma volgens vrouwen

Of toch beter uitspugen?

Nadelen qua gezondheid zijn er niet. Het zit ‘m meer in de smaak en substantie waar je minder gelukkig van kan worden. De smaak van het mannelijk goedje is vaak bitter en daardoor nogal een afknapper voor vele vrouwen. Maar, wist je dat er ook methodes waren om zaad op smaak te brengen?

  1. Regelmatig sporten en gezond eten – dit zorgt ervoor dat de sperma milder wordt qua smaak.
  2. Roken, drinken van koffie, (overmatig) alcoholgebruik en ook het eten van broccoli kunnen beter worden vermeden. Zorg juist dat jouw boy veel fruit eet (kiwi’s en ananas), dit zorgt ervoor dat het een zoetere smaak krijgt.

Of je nou besluit om het wel of niet te doen is een voorkeur wat moet worden gerespecteerd. Ongezond is het in ieder geval niet (mits beide partijen geen SOA’s hebben).

Bron: fem-femBeeld: pinterest