Lifestyle

Dat is wat je lievelingskleur zegt over je persoonlijkheid

lievelingskleur-persoonlijkheid

Heb jij één specifieke lievelingskleur of ben je iemand die van heel veel kleurtjes houdt? Dat zegt blijkbaar heel veel over wie jij bent. Daarom vertellen wij je wat je lievelingskleur zegt over je persoonlijkheid.

Roze

‘Not only on wednesdays you wear pink’, roze is namelijk jouw lievelingskleur! Licht roze, pastel roze, fel roze, neon roze, het maakt jou niks uit. De kans groot is dat je heel zorgzaam bent. Je houdt ervan om voor anderen te zorgen. Je hebt een zacht karakter en zet jezelf op de tweede plek. Deze onvoorwaardelijke liefde die je geeft wil je ook ontvangen, maar dat kan niet anders met zo’n lieve persoonlijkheid. Naast de liefde die je geeft zorg je ook voor de nodige grappen en grollen hoor.

Rood

Deze klassieke kleur gaat niet voor niets nooit uit de mode toch? Rood is ook een hele mooie kleur en is ook één van de drie primaire kleuren. Jij bent iemand die niet bij de pakken neer gaat zitten, maar actie onderneemt. Nieuwe plannen? Die worden meteen aangepakt! Daarom hecht je meer waarde aan daden dan aan woorden en neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Je weet goed wat je wil in het leven en doet dit met passie. Rood is immers de kleur van passie toch?

Oranje

Naast het feit dat je heel blij bent wanneer het Nederlands elftal speelt, ben je over het algemeen een heel energiek persoon. Door je levenslust gaat er geen dag voorbij zonder plezier te hebben gehad. Je moet immers zelfs de slingers ophangen. Dit doe je dan ook het liefst door samen te zijn met vrienden en familie en met hen leuke activiteiten te ondernemen. Daar gaat je hart sneller van kloppen en word je enthousiast van. Naast plezier maken vind je het belangrijk een impact achter te laten bij anderen. Want jij moet waardevol zijn.

Geel

Jij bent het zonnetje in huis met je positieve karakter. Jouw denkwijze deel je dan ook vol zelfvertrouwen maar al te graag met anderen, maar je staat ook open voor andere meningen. Dit maakt je heel nieuwsgierig. Jij bent van mening dat je van iedereen om je heen iets kan leren waar je wereld alleen maar groter van zal worden. In the end weet je waar je voor staat en welke doelen je wil bereiken. Maar dat gaat je sowieso lukken!

Groen

Groen is de kleur van de natuur wat voor velen harmonie, rust en ruimte symboliseert. Tegelijkertijd is dit de perfecte omschrijving van elementen waar jij naar opzoek bent. Jij houdt van balans in het leven en bent hulpvaardig sterk! Het leven brengt veel prikkels met zich mee, dus voor jou is het belangrijk om regelmatig de stilte op te zoeken. Doe dit in de natuur, waar je omringt zal zijn door je lievelingskleur. 😉

Blauw

De kleur van een heldere zee symboliseert jouw belangrijkste eigenschappen: transparantie, eerlijkheid en oprechtheid. Deze dingen kan je alleen bereiken met een duidelijke communicatie en eerlijke zelfexpressie. Iets waar jij heel goed in bent. Je kent je eigen gevoelens goed wat je een gevoelsmens maakt. Praten met anderen doe je het liefst. De mensen om je heen voelen zich veilig bij jou en kunnen honderd procent zichzelf zijn.

Paars

Iemand anders hoeft geen dingen voor jou te bepalen, jij stippelt namelijk graag je eigen route uit. Dit laatste kan je ook goed, omdat je verder kan kijken dan de meeste mensen. Je bent oplettend en wil van waarde zijn voor anderen. Je bent vastberaden om je uitgestippelde route te behalen, maar bent ook iemand die daar veel over nadenkt. Sta soms stil bij de dingen die jij nodig hebt! Dat is namelijk ook belangrijk.

Turquoise

Net zoals de kleur paars doe je graag dingen op je eigen manier, maar dan wel het liefst op een originele manier. Je hebt hier honderdend ideetjes voor en bent super creatief. Het leven is één groot avontuur voor jou, maar jij gaat nergens voor uit de weg. Maakt het leven alleen maar spannend voor een vrije vogel als jij!

Wit

Officieel is wit geen kleur en is het enkel een nuance die een kleur kan versterken, maar een nuance kan ook iets over je zeggen. Wanneer jij houdt van de kleur wit ben je iemand die houdt van minimalisme. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn naar jouw mening. Oordelen maken het leven ook onnodig ingewikkeld. Precies de reden waarom je niet houdt van oordelen over anderen. Nu maar hopen dat iemand anders dat andersom ook niet doet. Desondanks ben je niet bang om jezelf te laten zien.

Lees ook:
Dit zegt jouw favoriete koffie over je persoonlijkheid

Zwart

Ook zwart is officieel gezien een nuance, maar voor nu beschouwen we het even als een kleur. De kleur zwart staat voor macht en prestige, dingen die heel belangrijk voor je zijn. Je houdt ervan situaties onder controle te hebben. Je bent onafhankelijk, wilskrachtig en vastberaden. Soms kan je best wat minder serieus zijn. Breng bijvoorbeeld wat kleur in je leven! 😉

Beeld: pinterest

Must reads 👀