Lifestyle

Bah! Dit lichaamsdeel maken we blijkbaar allemaal te weinig schoon

Nicoline
lichaamsdeel-schoonmaken

Wanneer we ons lichaam niet goed genoeg schoonmaken kunnen er zich op verschillende plekken ontzettend veel bacteriën opstapelen. Om dit te voorkomen springen we regelmatig onder de douche, maar ook dan is er één lichaamsdeel dat we allemaal te weinig schoonmaken. Jij vergeet dit lichaamsdeel waarschijnlijk ook tijdens het schoonmaken!

Onderzoek

Wanneer we onder de douche vandaan komen, we er alle lichaamscellen vanaf gescrubd hebben en de haren gewassen zijn, voelen we ons fris en fruitig. Toch is de kans aanwezig dat je dan niet helemaal schoon bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een lichaamsdeel is dat het gros van de mensen vergeet schoon te maken. We hebben het natuurlijk over de navel. We willen waarschijnlijk niet weten hoeveel bacteriën hier opgestapeld zitten.

Bacteriën in navel

Volgens Dr. Travis Stork zitten er meer dan 60 verschillende soorten bacteriën in je navel. En dan heeft hij het nog niet eens over alle andere dingen die er in je navel zitten zoals: zweet, zeep, body lotion en andere viezigheid. Wanneer er teveel viezigheid en (zeep)restjes in je navel zitten kan dit een ontsteking veroorzaken wat we natuurlijk echt niet willen! Deze ontsteking kan uiteindelijk een navelsteen veroorzaken. Tijd om dit te voorkomen dus!

Lees ook:
Dit zijn de 8 beste tips voor het scheren van je schaamhaar

Schoonmaken

Volgens experts is het verstandig om elke dag je navel eventjes schoon te maken. Volgens dermatoloog Jessica J. Krant is het het beste om hem schoon te maken met water en een klein beetje zeep. Kies dan wel voor een milde zeep of een zeep die geen alcohol bevat. Vervolgens is het belangrijk om je navel goed uit te spoelen, omdat er anders zeepresten achter blijven. Tenslotte moeten we tijdens het afdrogen niet vergeten om onze navel ook even te drogen. Doe dit dagelijks en je navel zal je bedanken. Wanneer je dan uit de douche stapt loop je er echt fris en fruitig bij! 😉

Beeld: pinterest